Τετάρτη, Νοεμβρίου 17, 2010

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΑΠΟΥΣΙΕΣ


Το απουσιολόγιο μένει πάντα λευκό. Οι απουσίες γράφονται στην καρδιά.  Έπειτα μεταφέρονται  στη  μνήμη. Αυτή καθοδηγεί και ανάλογα με το σθένος και τη δύναμη που αποκτά ή χάνει κάποιος  στη πορεία του, πράττει για να προφυλάξει  την καρδιά. Σε όλη αυτή τη διαδικασία η ψυχή μένει αμέτοχη. Δεν παίζει κανένα ρόλο. Η ψυχή ήταν πάντα μακριά από όλα αυτά, ελεύθερη και μόνη. Γιατί ήταν μόνη; Μα, για να είναι πάντα ελεύθερη. Άρα αν στο μέλλον θελήσεις  να μάθεις το γιατί και θέλεις πράγματι  να βρεις την απάντηση, στο παρελθόν να γυρίσεις. Εδώ να κοιτάξεις , σ’ αυτές τις μέρες.

6 σχόλια:

Βάσσια είπε...

Με έκανες να αναρωτηθώ εάν κράτησε ποτέ κανείς για μας απουσίες.....

Γιατί προσωπικά κράτησα.

Καλό βράδυ
φιλιά φιλαράκι
:-)

raslowbap είπε...

Κάποιος θα καράτησε αλλα σημασία έχει το τι νιώθουμε εμείς.

Την καλημέρα μου και πολλά γουφ γουφ :)

Ανώνυμος είπε...

Μνονο η ψυχουλα του κα8ενος ξερει που βρισκεται και που 8ελει να βρισκεται..οποτε ειναι πολυ αδικο να κρατανε απουσιες οι αλλοι γι'αυτον..μπορει για τους αλλους καποιος να λειπει..εκεινος ομως να μην εφυγε ποτε..οποτε ας μην γινομαστε απουσιολογοι..

raslowbap είπε...

Καλησπέρα Μελ,

Τι κάνεις; Ξεκινάω λίγο ανάποδα προβλέποντας ότι είσαι η Μελ. Με μπέρδεψε λίγο το ότι δεν γράφεις με λατινικούς χαρακτήρες και ότι αντί θ χρησιμοποιείς το 8. Τα αποσιωπητικά (έτσι λέγονται οι 3 τελίτσες;;;) όμως με κάνουν εικάζω ότι είσαι εσύ. Μπορεί να εικάζω και λάθος πάντως.

Σωστά είναι αυτά που λες, δεν αντιλέγω. υπάρχει όμως και μια άλλη όπτικη. Ξέρω κάποιον που αν τύχει να του έγραψαν απουσίες, πέραν ότι ήταν άθελα του ήταν και ελάχιστες. Κι όταν παρακαλάγε κάποτε να έρθουν κάποιοι απο αυτούς που εκείνος ήταν πάντα δίπλα τους , δεν παρουσιάστηκε ποτέ κανένας τους...

Την καληνύχτα μου :):):):)

Ανώνυμος είπε...

γεια σου..
δεν ειμαι η μελ αλλα δεν εχει σημασια..ετσι κι αλλιως,εδω, τα γραφουμενα εχουν αξια και οχι τα προσωπα..
δεν ειχα προσεγγισει αυτη την οπτικη οταν διαβασα το κειμενο και τα σχολια..προσεγγισα με βαση εμενα και τις δικες μου..'παρουσες απουσιες'..
καληνυχτα..

raslowbap είπε...

Καταρχάς , σου ζητάω συγνώμη για την λάθος πρόβλεψη μου. Για να το ελαφρύνω και λίγο ... δεν είναι και πολλοί/ές όσοι και όσες μπαίνουν στο blog και λόγω αυτού του γεγονότος έκανα την λανθασμένη πρόβλεψη :):):)

Συμφωνώ μαζί σου στο ότι σημασία έχουν τα λόγια , τα γραφόμενα και όχι τα πρόσωπα. Σε κάποιες περιπτώσεις πάντως παίζουν ρόλο και τα πρόσωπα... ποιος λέει κάτι, σε τι αποσκοπεί και γενικώς αν η στάση του συμβαδίζει με τα λόγια του.

Όσον αφορά τις οπτικές , αυτές είναι άπειρες όπως και οι αλήθειες του καθενός. Δεν λέω ότι η δική μου είναι καλύτερη της δικής σου ή το αντίστροφο. Απλά την στιγμή που γράφτηκε η συγκεκριμένη ανάρτηση σε μένα επικράτησε η συγκεκριμένη. Άλλες φορές επικρατεί και σε μένα η οπτική που εξέφρασες εσυ. Πολύ "απλοϊκά" ίσως να είναι και θέμα timing.

Την καλησπέρα μου και καλό σβκ :):):)