Κυριακή, Οκτωβρίου 04, 2009

VIVA LA REVOLUTION – ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ

Κυρίες και κύριοι, ψηφοφόροι και αλητήριοι σας ενημερώνουμε πως το radicalistic για αυτό το post μεταμορφώνεται λίγο σε τρωκτικό, αφού παλεύει με μια άνιση μάχη εναντίον του χρόνου έτσι ώστε να προλάβει να ανεβάσει το συγκεκριμένο post πριν την εμφάνιση των πρώτων exit poll. Ας είναι και μαλακία δεν πειράζει αρκεί να το ανεβάσουμε πρώτοι , αυτό δεν ισχύει στο troktiko; Η ώρα είναι ήδη 17.33 για αυτό συγχωρέστε με για τα όποια λαθάκια θα υπάρχουν στο κείμενο.
Σε όλα τα πανηγυράκια συνηθίζεται να μαζεύονται παρέες για να τα παρακολουθούν μαζί. Άλλοι μαζεύονται και βλέπουν μπάλα ( συμμετέχω και εγώ σε αυτό όταν παίζει ο Ολυμπιακός ). Άλλοι μαζεύονται για να δουν την Eurovision ( μια φόρα είχα φωνάξει και εγώ μια φίλη μου σπίτι για να την παρακολουθήσουμε, αλλά δεν νομίζω ότι μετράει γιατί είχα άλλους σκοπούς....χαχαχα ,πλάκα κάνω ). Άλλοι μαζεύονται για να δουν τα όσκαρ ( θα μποϋκοτάρω τα όσκαρ μέχρι να πάρει ο Τζόνι ) κλπ.
Έτσι λοιπόν και εγώ σήμερα ήθελα να προσκαλέσω κάποιους παλιούς, μα πολύ παλιούς γνωστούς για να παρακολουθήσουμε μαζί τα εκλογικά αποτελέσματα. Σαν καλός οικοδεσπότης θα είχα προμηθευτεί με όλα τα απαραίτητα για την άψογη παρακολούθηση του πανηγυριού ( πατατάκια, φουντούνια, μπύρες, κλπ) και θα είχα κρύψει και την χύτρα για μην την βρουν και με τραβάνε.
Ευτυχώς με τους ανθρώπους αυτούς δεν έχω πλέον καμία επαφή και για αυτό δεν τους προσκάλεσα. Θα μαζευόμασταν όμως ωραίο παρεάκι. Π.χ ήθελα να προσκαλέσω την μικρή Αννούλα ( όχι αυτή από τα ανέκδοτα ). Παρόλο που έχω χρόνια να της μιλήσω είμαι σίγουρος πως λίγο πριν πάει να ψηφίσει, η μητέρα της θα της έβαλε στη τσάντα το ψηφοδέλτιο της δεξιάς και θα την παρακολουθούσε για να δει αν αυτό έριξε στη κάλπη. Η μητέρα της Αννούλας είναι μεγάλη περίπτωση. Αν κάποιος μπορεί να ψηφίσει στη θέση άλλου είναι εκείνη. Επίσης ήθελα να καλέσω και τον κυρ Κώστα. Αυτός είναι του καθεστώτος. Επειδή οι μέρες οι παλιές ξανάρχονται έχω την εντύπωση πως ήδη τώρα θα έχει ξαναφήσει μουστάκι. Νομίζω πάντως πως σήμερα θα είναι λίγο ξενερωμένος γιατί ο καιρός του τα χάλασε και είναι καλός. Αν είχε λίγο ψύχρα θα έβαζε το καλά φυλαγμένο τόσα χρόνια ζιβάγκο του. Επίσης θα καλούσα τον Δημήτρη. Ο Δημήτρης είναι μεγάλος επαναστάτης. Έχει κάνει 2 φορές περιφρούρηση στο πολυτεχνείο και άλλη μια στη Πεντέλη , αφού κάηκε όμως. Βέβαια όλα αυτά τα έχει κάνει κρυφά από τον πατέρα του , γιατί αν μάθαινε ο πατέρας του πως ο Δημήτρης έχει προσηλυτιστεί στο κόμμα ( μη ρωτάτε ποιο, το κόμμα είναι ένα ) ίσως και να τον έδιωχνε από το φτωχικό τους στην Εκάλη. Μάλλον θα καλούσα και την Βίκυ. Η Βίκυ σήμερα ως και την τελευταία στιγμή δεν θα ήξερε τι να ψηφίσει. Θα ήταν μεταξύ του σύριζα και των πράσινων οικολόγων. Έχει μια συμπάθεια στο σύριζα γιατί ο Αλέξης είναι ωραίο παιδί και λέει και στιχάκια από τον Αγγελάκα , που της αρέσει και αυτός. Αλλά της αρέσουν και οι πράσινοι οικολόγοι γιατί όλα αυτά με τις πράσινες θέσεις εργασίας, πράσινη οικονομία, πράσινη εξωτερική πολιτική κλπ της ακούγονται πολύ ωραία στα αυτιά της. Πάντως αν καλούσα όλους αυτούς μάλλον θα έκανα και μια εξαίρεση από ένα κανόνα μου και θα καλούσα και τον Θανασάκη. Άλλη περίπτωση και αυτός. Ενώ φαίνεται μια χαρά παιδί μόλις ανοίξει το στόμα του φρικάρεις. Αλλά τι να περιμένεις από άνθρωπο που αγοράζει την εφημερίδα στόκος και την κρύβει διακριτικά μέχρι να πάει σπίτι του;
Πω, πω ευτυχώς πια που δεν έχω καμία επαφή με αυτούς τους ανθρώπους. Τους σιχάθηκα , όπως σιχαινόμουν και εμένα όταν ήμουν μαζί τους. Και όπως πολύ καλά είπε κάποιος πριν λίγες μέρες όποιος τους ψήφισε να πάει με τον καημό.

4 σχόλια:

aggelika είπε...

Οι άνθρωποι γύρω μας τελικά οδηγούνται σε απροσδόκητες εκδηλώσεις για χάρη των κομμάτων! Μέχρι που φτάνεις να αναρωτιέσαι τι τελικά χωρίζει και τι ενώνει τον δεξιό από τον αριστερό!!

καλό σου απόγευμα!

raslowbap είπε...

Καλησπέρα aggelika, ελπίζω να είσαι καλά. Ευτυχώς πάντως που τέλειωσε το πανηγυράκι με τις εκλογές. Βέβαια όσοι συμμετέχουν σε τέτοιου είδους πανηγύρια γρήγορα θα βρουν κάποιο άλλο για να ασχοληθούν και να μιζεριάσουν και εμας.

Την καληνυχτά μου.

aggelika είπε...

Είμαι καλά, ευχαριστώ!
Το βρήκαν ήδη το πανηγύρι τους, φοβάμαι! Το πρώην μεγάλο κόμμα πρέπει να βγάλει αρχηγό και εμείς πρέπει να κρατάμε την ανάσα μας μέρα νύχτα και να χάσουμε τον ύπνο μας μέχρι να συμφωνήσουν αυτοί που δεν ξέρουν τι θέλουν!! Εμείς που τουλάχιστον κάτι παραπάνω ξέρουμε, ας τους γυρίσουμε για μια φορά την πλάτη για να δουν πόσο λίγο μας ενδιαφέρουν οι κοκορομαχίες τους!!

καληνύχτα!

raslowbap είπε...

Φάση θα είχε πάντως η εκλογή να γίνει σε στυλ reality.Να είναι όλοι οι υποψήφιοι σε κλεισμένοι σε ένα σπίτι ή παρατημένοι σε κανά ερημονήσι και να ψφίζει ο κόσμος ποιος θα αποχωρήσει. Αν και κανονικά θα έπρεπε να ψηφίζουμε για να τους κρατήσουν εκεί για πάντα.

Την καληνύχτα μου