Σάββατο, Σεπτεμβρίου 05, 2009

VIVA LA REVOLUTION – ΑΣΤΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ -ΜΟΥΣΑΝΤΕ

Το radicalistic με την γνωστή αίσθηση κοινωνικής ευθύνης που το διακρίνει και μέσω αυτού του κειμένου θα επαληθεύσει τους αστικούς μύθους που λίγο ή πολύ όλοι μας έχουμε ακούσει. Η έρευνα μας διεξάχθηκε σύμφωνα με όλους τους κανόνες συνωμοσίας. Το εργαλείο της έρευνας μας ήταν το facebook. Μέσω αυτού καταφέραμε και γνωρίσαμε όλους τους αυτόπτες μάρτυρες των γεγονότων αυτών που στην πορεία εξελίχθηκαν σαν αστικοί μύθοι. Το κόστος ήταν μεγάλο. Αφού πέραν από το χρόνο που χάσαμε , αναγκαστήκαμε και ξοδέψαμε και αρκετά χρήματα αγοράζοντας κουπόνια των μαρτύρων του Ιαχοβά ( αν το γράφω λάθος παρακαλώ κάποιον να με διορθώσει). Ο λόγος είναι πως κάνα δυο μάρτυρες των γεγονότων αυτών ήταν και μάρτυρες του Ιαχοβά ( δεν με έχετε διορθώσει ακόμα , οπότε συνεχίζω να το γράφω έτσι) και στην προσπάθεια για να μας εμπιστευθούν αγοράσαμε αυτά τα κουπόνια. Επίσης ξοδέψαμε αρκετά και σε κουπόνια στοιχήματος αλλά νομίζω πως δεν είναι της παρούσης να αναφερθούν ( πάντως όποιος θέλει μπορεί να παίζει τον Ολυμπιακό under, αφού με αυτόν τον προπονητή δεν πρόκειται να δούμε επιθετικό ποδόσφαιρο). Να ενημερώσω όμως πως αποφασίσαμε να μην χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες που πήραμε από τους μάρτυρες του Ιαχοβά ( μάλλον το γράφω σωστά ), έτσι ώστε να μην μπορεί κάποιος να μας κατηγορήσει για δωροδοκία. Τώρα που είπα δωροδοκία θυμήθηκα και την υπόθεση λουλουδιών αλλά δεν θα επεκταθώ γιατί μπορεί να θυμηθώ και άλλα λουλούδια που πονάνε...
Το radicalistic λοιπόν είναι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει για τους αστικούς μύθους που πράγματι ισχύουν και αυτοί είναι οι εξής ( αν κάναμε τηλεόραση τώρα θα ακούγονταν τυμπανοκρουσίες αλλά ας αρκεστούμε στα πενιχρά μέσα που διαθέτουμε) :
- Κροκόδειλοι ζούνε πράγματι στους υπονόμους , είναι λευκοί , αλλά δεν είναι τυφλοί, όπως εσφαλμένα αναφέρει ο μύθος, απλά δεν βλέπουν πολύ καλά. Ο μάρτυρας που μας έδωσε αυτή την πληροφορία ήταν το πρώτο από τα παιδάκια που οι γονείς του του έκαναν δώρο ένα μικρό κροκοδειλάκι το όποιο όταν κατάλαβαν πως θα μεγάλωνε επικίνδυνα σε μέγεθος το πέταξαν στον υπόνομο. Το κροκοδειλάκι επέζησε , όπως και πολλά άλλα, και δημιούργησαν μια κοινωνία κροκοδείλων μέσα στους υπονόμους. Λόγω της μη έκθεσης τους στον ήλιο οι κροκόδειλοι αυτοί είναι λευκοί. Ο μάρτυρας μας εργάζόταν σε τσίρκο σαν βασανιστής ζώων και είχε παραδεχτεί πως στην επαγγελματική του καταξίωση τον βοήθησαν πολύ οι γονείς του με το δώρο που το έκαναν όταν ήταν ακόμα παιδί. Εξακριβώσαμε αυτό τον μύθο πετώντας τον βασανιστή μάρτυρα στον υπόνομο και παρακολουθώντας μετά να τον κατασπαράζουν οι λευκοί κροκόδειλοι. Επειδή θέλουμε να είμαστε δίκαιοι , δεν προσπαθήσαμε να σώσουμε τον βασανιστή. Αυτό που δεν μπορέσαμε να εξακριβώσουμε είναι αν κάποιος από τους κροκόδειλος που έφαγε τον βασανιστή είναι ο ίδιος με αυτόν που είχε εγκαταλείψει όταν ήταν παιδί.
- Ο επόμενος μύθος έχει να κάνει με την γνωστή μικρομέγαλη τραγουδιάρα και την περιπέτεια της σε νοσοκομείο της παραλιακής. Ναι πράγματι ισχύει αλλά δεν μπορούμε να δώσουμε πληροφορίες για το είδος του μπουκαλιού αφού δεν θέλουμε να κάνουμε διαφήμιση. Την πληροφορία μας την έδωσε ο γνωστός φίλος του ξαδέρφου του κολλητού μου ( που όλοι έχουμε έναν τέτοιο) ο οποίος βρισκόταν στο νοσοκομείο εκείνη τη στιγμή για άλλο λόγο.
- Επίσης ισχύει και ο μύθος του Γιάννη του όμορφου που κατάφερε να κάνει την παιδική κολλητή του φίλη κοπέλα του. Την πληροφορία μας την έδωσε ο Γιάννης ο άσχημος που ήταν κρυφά ερωτευμένος με την κοπέλα αυτή.
- Ένας ακόμα μύθος που ισχύει είναι του Σπύρου ή Κώστα ή Νίκου του κάγκουρα, ο οποίος όταν οδηγούσε το κωλοφτιαγμένο μηχανάκι του ( ξέρετε αυτά που με το που είσαι έτοιμος να κοιμηθείς περνάνε και σε ξυπνάνε ) και επειδή δεν είχε αναπτήρα άναψε τσιγάρο με τις σπίθες που έβγαζε το σκουλαρίκι του ακουμπώντας την άσφαλτο. Την πληροφορία μας την έδωσε ο Μπάμπης ο σουγιάς με τον οποίο έκαναν κόντρες εκείνη τη στιγμή.
- Στην προσπάθεια μας να επιβεβαιώσουμε τον μύθο με το αψέντι επιβεβαιώσαμε έναν άλλο μύθο. Ο πρωταγωνιστής σε αυτόν τον μύθο είναι ο Τρύφων ( απόγονος του Πλατανιά ) που υποστηρίζει πως πίνει 1 μπουκάλι αψέντι και παραμένει νηφάλιος. Δυστυχώς ο μύθος αυτός δεν ισχύει. Ο Τρύφων στη δεύτερη γουλιά είχε λιποθυμήσει κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να τον απαγάγουν 2 Τσέχες σούπερ νέτα ( συγνώμη για το σεξιστικό αλλά αγοράκι είμαι και εγώ ) να τον πάνε σε ένα hostel και να τον αφήσουν λιπόθυμο σε μια μπανιέρα γεμάτη με πάγο δίπλα σε ένα φάκελο που έγραφε πάρτε του και τα 2 νεφρά. Τον Τρύφων τελικά τον σώσαμε αφού θέλαμε να μας πει που είναι το υπόλοιπο αψέντι ( Χρήστο το κρατάω κάβα για όταν γυρίσεις ). Για τις Τσέχες δυστυχώς δεν έχουμε μάθει κάτι, αν και κάποιοι φίλοι μου είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν το ένα από τα νεφρά τους για εκείνες.
- Επίσης ισχύει και ο μύθος με τις 20.000 φανέλες του ολυμπιακού με το όνομα του Figo. O Figo κάπου το 2002 είχε κλέισει στον Ολυμπιακό και ερχόταν να υπογράψει. Οι φανέλες είχαν ήδη τυπωθεί για να βγουν κατευθείαν στην αγορά με το που θα ανακοινωνόταν η μεταγραφή. Το αεροπλάνο όμως έκανε αναγκαστική στάση στη Μαδρίτη και μας τον πήρε η μισητή ( λόγω και Φράνκο ) Ρεάλ. Την πληροφορία μας την έδωσε ο Μήτσος ο χαμογελάκιας, ανώτατο στέλεχος της θύρας 7 που εργάζεται στις αποθήκες του ολυμπιακού, όπου βρίσκονται ως και σήμερα οι φανέλες. Ο μύθος αυτός αναπαράγεται κάθε καλοκαίρι. Επίσης ισχύει και ο ανάλογος μύθος για τον παναθηναϊκό με τον Σούκερ.
- Ένας ακόμα μύθος που ισχύει είναι αυτός που θέλει τους μετανάστες να τρώνε τα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών. Μαρτυράς μας μια ηλικιωμένη κυρία , που αν ήταν ελληνίδα θα ψήφιζε ΛΑ.ΟΣ ( εκεί στο ΛΑ.ΟΣ μην τολμήσετε να ασελγήσετε πάλι στα κείμενα που δημοσιεύονται εδώ). Εάν πατήσετε εδώ θα δείτε και το σχετικό video.


Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε όμως τους εξής αστικούς μύθους:
- οι προλετάριοι που σταματάνε τον καπιταλισμό ( Αλέξη αυτό είναι για σένα αφού ξέρω πως σου αρέσει ιδιαίτερα το ύφος των viva la revolution ).
- Κάπου υπάρχουν καλοί μπάτσοι ( χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ)
- Τα μεταλλαγμένα καταπολεμούν το πρόβλημα της πείνας . Κάψτε.


Viva σύντροφοι. Viva και εβίβα ( για σένα Χρήστο πάει το εβίβα , στην υγειά μας ).

Υ.Γ: Δεν αναφερθήκαμε καθόλου σε μύθους για καλλιτέχνες ( Elvis, Jim Morrison , Jimy Hendrix κ.α ) που ο μύθος τους θέλει να ζουν. Αυτό συνέβη εσκεμμένα αφού πρώτα θέλουμε να αποδείξουμε πως και ο Μαικλ Τζάκσον ζει και πως είναι το ίδιο πρόσωπο με την Λατόγια.

2 σχόλια:

Διαπορος είπε...

Χαχαχαχαχαχα! Γεια σου ρε Χρήστο, με έκανες και γέλασα παρόλο που δεν ήμουν στα καλά μου...Η αλήθεια είναι πως μας είχαν λείψει τα viva la revolution! Πάντος τώρα με τους λευκούς κροκόδειλους έχω αρχίσει να ανησυχώ, μετά απο τις κατσαρίδες απο τον υπόνομο να περιμένω και κροκόδειλους?!
Φ

raslowbap είπε...

Καλησπέρα Φωτεινή. Να μην ανησυχείς για τους κροκόδειλους διότι όπως όλα τα ζωάκια μπορούν να διακρίνουν την αύρα των ανθρώπων ( ειδικά οι λευκοί θυμίζονται για αυτό, απλά ξέχασα να το αναφέρω στο κείμενο). Οπότε εσένα δεν θα σε πειράξουν.Χιχιχιχι. Ελπίζω να είσαι καλύτερα.
Πολλά γουφ γουφ.