Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 07, 2007

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΙΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια χώρα μακρινή, μαζευτήκαν αυλικοί και δούλοι να διαλέξουνε αφέντη- βασιλιά. Ήταν, τότε, δυο αρχοντόπουλα τρανά από μεγάλο σόι, που έβαλαν κάτω τα σπαθιά μπροστά στο παλάτι και φώναξαν στο πλήθος: «Εγώ είμαι πιο άξιος να γίνω αφέντης- βασιλιάς».
Ο πρώτος ήταν γιος μεγάλου βασιλιά που ήταν κι αυτός γιος μεγάλου βασιλιά. Αυτός δεν είχε πατέρα βασιλιά, είχε όμως ένα πλούσιο θείο πέρα από τη θάλασσα που έπινε όλη την ώρα τσάι και που του έστελνε δώρα, λεφτά και όπλα να μοιράσει στα παιδιά. Ζήταγε βέβαια που και που καμιά χάρη, αλλά θείος, καλός είναι αυτός, και που να του χαλάσεις χατίρι. Οπότε σόι πάει το βασίλειο.
Ο δεύτερος ήταν ανιψιός ενός πιο παλιού βασιλιά που δεν είχε πατέρα βασιλιά, είχε όμως ένα πλούσιο θείο πέρα από τη θάλασσα που έπινε όλη την ώρα ουίσκι και που του έστελνε δώρα, λεφτά και όπλα να μοιράσει στα παιδιά. Ζήταγε βέβαια που και που καμιά χάρη, αλλά θείος, καλός είναι αυτός, και που να του χαλάσεις χατίρι. Οπότε σόι πάει το βασίλειο.
Ήμουνα και γω εκεί, αλλά επειδή σόι πάει το βασίλειο, έφυγα και γύρισα πίσω στο στρουμφοχωριό.

6 σχόλια:

raslowbap είπε...

Το παρών κείμενο ξεθάφτηκε από την αυτόνομοι περιοδική έκδοση uhuru #2 και είχε γραφτεί για τις προηγούμενες
βουλευτικές εκλογές. Από τότε ώς τώρα οι επιλογές για το που θα πάει η ψήφος μας παραμένουν ίδιες (όπως τα τελευταία 30 χρόνια δηλαδή)... Εμπρός καλό μου άκυρο... ααα ξεχασα δεν ψηφίζω.

Μάνος είπε...

Είπαμε... είμαστε η χώρα της ανακύκλωσης. Τα σκουπίδια βρήκαν τη θέση τους σ' αυτή τη χώρα.

raslowbap είπε...

To θέμα είναι πως αντί να βγάζουμε τα σκουπίδια από το σπίτι μας, τα βάζουμε.

aggelika είπε...

Αν μας βλέπαν, ακόμα και τα στρουμφάκια θα γελάγαν μαζί μας!

Στρουμφοπανηγύρι είμαστε, όχι απλώς πανηγύρι!

Haris είπε...

Εύκολη λύση: που να αλλάζεις τώρα νοοτροπίες...

ΥΓ: το άκυρο είναι η χειρότερη λύση. Δεν καταφέρνεις τίποτα. Απλά τα κάνεις χειρότερα.

raslowbap είπε...

@aggelika: όχι μόνο θα γέλαγαν αλλά θα είχαν ξεκαρδιστεί από τα γέλια.
@haris: η συζήτηση για το θέμα του άκυρου είναι πολυ μεγάλη. Προσωπικά δεν ψηφίζω όχι λόγο ηλικίας απλά έτυχε να έχω κυπριακή υπηκότητα και την κρατώ έτσι ώστε να αποφύγω το να πάω φαντάρος. Σε παλαιότερες εκλογές εάν θα ψήφιζα ομολογώ πως η ψήφος θα κατέληγε σε κάποιο από τα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς χωρίς όμως να σημαίνει πως συμφωνώ με όλες τις απόψεις τους και τις διαδικασίες που ακολοθούν απλά ίσως να είναι πιο κοντά στις δικές μου. Σε αυτές τις εκλογές όμως θα διάλεγα το άκυρο ή την αποχή. Μπορεί να φαίνεται ουδέτερο όμως πιστεύω πως καμία εκλογική διαδικασία δεν θα αλλάξει τον κόσμο. Θα συμφωνούσα με μια πιο άμεση δημοκρατική διαδικασία, όπως γενικές συνελεύσεις κλπ. Μόνο μέσα από την αυτοοργάνωση πιστεύω πως κάτι θα άλλαζε προς το καλύτερο για ένα κόσμο όπου δεν θα υπήρχαν κόμματα, προέδροι , πρωθυπουργοί> Μπορεί να φαίνεται πολύ απλό ή ουτοπιό εγώ όμως δεν παυει να το πιστεύω.