Σάββατο, Αυγούστου 25, 2007

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥΣ



Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού από τους συνεχόμενους εμπρησμούς οι τηλε-κανίβαλοι συνεχίζουν απτόητοι το έργο τους. Οι ίδιοι που είναι τόσο ειδικοί στο θέμα των ομολόγων, οι ίδιοι που είναι τόσο ειδικοί στα θέματα της παιδείας, οι ίδιοι που είναι τόσο ειδικοί στο οποιοδήποτε θέμα που μπορεί να μας απασχολεί δεν θα μπορούσε να μην είναι και στο θέμα των φωτιών. Πραγματικά χθες αηδίασα με αυτά που λίγο άντεξα να παρακολουθήσω. Πιστεύω πως ο καθένας μπορεί να έχει άποψη για το οτιδήποτε άλλα όμως δεν μπορεί να είναι ειδικός σε όλα. Μόνο σαν κοροϊδία εκλαμβάνω κάτι τέτοιο όχι μόνο σε μένα αλλά και στους νεκρούς. 42 συνάνθρωποι μας έχασαν την ζωή τους μέχρι στιγμής, ο αριθμός των αγνοουμένων παραμένει άγνωστος ενώ η οικολογική καταστροφή για άλλη μια φορά είναι τεράστια…
« Όλη εκείνη τη χρονιά τα ζώα δούλεψαν σαν σκλάβοι. Ήταν όμως ευτυχισμένα με τη δουλειά τους. Δεν βαρυγκωμούσαν για τις θυσίες που έκαναν, γιατί ήξεραν καλά πως ό,τι έκαναν ήταν για το καλό τους και προς όφελος των ζώων που θα γεννιόνταν αργότερα και όχι για τους κλέφτες τους ανθρώπους ( η φάρμα των ζώων , Τζορτζ Όργουελ)» .
Η ζωγραφιά είναι της Έλενας Σίμου.

7 σχόλια:

Alexandra είπε...

Ας κάνουμε κάτι ρε παιδιά

Ανώνυμος είπε...

Τρίβουν τα χέρια τους και χοροπηδάνε από χαρά! "βρήκαμε θέμα καλύτερο απο τις εκλογές". Με τα ηλιοκαμένα ηλίθια πρόσωπα τους, τα γελοία υποκείμενα της Μυκόνου πάλι στη οθόνη επί 24ώρου. Ανάλγητοι δημοσιογραφίσκοι και κυράδες της δεκάρας να πουλάνε φτηνό πνεύμα της ώρα της καταστροφής. Μωρόβλακες, αγγράματοι και ανθρωπάρια. Ετσι είναι τα ιδιωτικά κανάλια μας και οι δημοσιογραφίσκοι που την υπηρετούν. Ας ξυπνήσει και ο κόσμος...

raslowbap είπε...

Μακάρι βρε παιδιά να ξυπνήσει ο κόσμος και να μην το ξεχάσουμε και αυτό με την πάροδο του χρόνου όπως και τόσα άλλα που έχουν γίνει.Οι ευθύνες βαραίνουν πολλούς δεν ξέρω όμως κατα πόσο είναι κατάλληλο να αποδοθούν αυτή τη στιγμή. Λύσεις σίγουρα για να αποτρέψουμε αυτές τις δυσάρεστες καταστάσεις στο μέλλον σίγουρα υπάρχουν , απλά απαιτούν την συμμετοχή όλων μας και να πάψουμε επιτέλους πια να αράζουμε στην βολή μας, να σηκωθούμε από τον καναπέ μας (ίσως και για πρώτη φορά) και να καταλάβουμε πως δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα πια από όλους αυτούς που τόσα χρόνια μας εκπροσωπούν

aggelika είπε...

Οι δημοσιογράφοι νομίζουν πως τα ξέρουν όλα. Είναι μεγάλη ειρωνία αυτό και απέναντι σε μας που βλέπουμε το κανάλι τους για να ενημερωθούμε και απέναντι σε τόσο κόσμο που παίρνει τηλέφωνα για καταγγελίες. Μιλάνε με τρομερό θράσος στους ανθρώπους που καίγονται τα σπίτια τους. Αυτοί που θα πάνε μετά την εκπομπή τους?? Στη σπιταρόνα τους που δεν υπάρχει περίπτωση να καεί. Και να καεί έχουν αλλά 10! Οπότε καλύτερα να το βουλώσουν και να κάνουν σκέτο ρεπορταζ και όχι κριτηκες απέναντι σε απελπισμένους ανθρώπους..

raslowbap είπε...

aggelika αυτα που γραφεις με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο. Επίσης θα ήθελα να συμπληρώσω πως πολύ από αυτούς τους παραθυρο- αστέρες προσωπικά μου δίνουν την εντύπωση πως τρίβουν τα χέρια τους από ευχαρίστηση κάθε φορά που συμβαίνει κάποιο τραγικό γεγονός.

Διαπορος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με το κείμενο και σημασία τώρα έχει αυτό που λές : "να μην το ξεχάσουμε και αυτό με την πάροδο του χρόνου όπως και τόσα άλλα που έχουν γίνει" γιατί πλέον μας έχουν εκπαιδεύσει καλά τα κανάλια προς αυτή την κατεύθυνση!
Με αφορμή αυτά, άκουσα να λένε πολλοί οτι το δάσος ξαναγεννιέται καλύτερα απο μόνο του, παρά με αναδάσωση αν είναι η πρώτη φορά που καίγεται. Το θέμα είναι αν μέχρι να γεννηθεί, προλάβει και χτιστεί!
Φωτεινή

raslowbap είπε...

Φωτεινή σχετικά με το θέμα της αναδάσωσης δεν ξέρω ακριβώς ποια από τις δύο είναι καλύτερη. Πάντως από άλλα δάση που τόσα χόνια έχουν καεί ελάχιστα είναι αυτά που αναδασώθηκαν και αυτό από μόνο του προκαλεί θλίψη. Βέβαια την ευθύνη για αυτό την έχει το κράτος/εξούσια ανεξάρτητα εάν ειναι πράσινη ή μπλε και όπως μας δείχνει το παρελθόν η ανδάσωση δεν φαίνεται να τους απασχολεί ιδιαίτερα. Δύο αρκετά πρόσφατα παραδείγματα είναι το άρθρο 24 και η παραχώρηση 60 στρεμμάτων από τα καμμένα της πάρνηθας στο καζίνο της Πάρνηθας.