Τρίτη, Νοεμβρίου 21, 2006

Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ( ΨΕΜΑ ΣΤΟ ΨΕΜΑ )

…Ποιος είναι αυτός; Σκέφτηκε για λίγο αλλά δεν φάνηκε να ανησυχεί…
Οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες πολύ συχνά αναγνωρίζονται μετά τον θάνατο τους ή και καμιά φορά καθόλου. Σε αυτούς άνηκε και ο κύριος Π. Ο κύριος Π είναι από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς, κι ας μην είχε πατήσει ποτέ του θεατρικό σανίδι κι ας έκανε άλλο επάγγελμα για να επιβιώσει. Κάθε στιγμή της ζωής ήταν και μια επιτυχημένη παράσταση. Η ζωή του έγινε ένας ρόλος που υποδύθηκε τόσο καλά που φάνταζε σε όλους για αλήθεια.
Όλα ξεκίνησαν από παιδί που ήταν. Ακόμα κι όταν τον ρώταγαν κάτι απλό, όπως το πώς ήταν, αυτός ψέματα απαντούσε πως ήταν καλά και “φόραγε” ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπο του και τα μάτια του φαίνονταν να λάμπουν από ευτυχία και έτσι κανείς δεν αντιλαμβανόταν τα βάσανα που κουβαλούσε και πιστέψτε με ήταν πολλά.
Στο σχολείο τον είχαν για υπόδειγμα μαθητή παρόλο που στην πραγματικότητα δεν καταλάβαινε και πολλά , απλά ήταν υπερβολικά καλός στην “παπαγαλία”. Στην εργασία του αργότερα πάλι για υπόδειγμα υπαλλήλου και συναδέλφου τον είχαν. Κανείς δεν είχε καταλάβει ότι συνωμοτούσε εναντίον όλων τους. Η σύζυγος του τον αγαπούσε και τον εμπιστευόταν τυφλά, παρόλο που καθόλου άξιος δεν ήταν για την αγάπη αυτή και την εμπιστοσύνη της.
Ο κύριος Π τους είχε πείσει όλους. Όλοι τον θεωρούσαν υπόδειγμα πολίτη για την κοινωνία. Τώρα του έμενε να δώσει την πιο μεγάλη του παράσταση. Έπρεπε πλέον να πείσει τον ίδιο του τον εαυτό για όλα αυτά που υποδύθηκε τόσα χρόνια. Το κατάφερε με λιγότερη δυσκολία από όση θα μπορούσε να φανταστεί κανείς, αφού και ο ίδιος του εαυτός είχε ξεχάσει ποιος πραγματικά ήταν. Κατάφερε να πείσει τον εαυτό του με μια ματιά.
… Ήταν ο ίδιος που κοιτούσε, η αντανάκλαση του στο νερό μιας λακκούβας.

2 σχόλια:

Βαγγέλης είπε...

Η πιο μεγάλη παράσταση... Σ’ αυτή που συμμετέχουμε όλοι ,κομπάρσοι και πρωταγωνιστές. Τουλάχιστον δεν μπορούμε καν να ευχαριστηθούμε την παράσταση είτε ως ηθοποιοί είτε ως θεατές. Η παράσταση είναι κακόγουστη και ανιαρή. Δυστυχώς. Μακάρι το ψέμα μας να άφηνε την αίσθηση που αφήνει μια ωραία παράσταση. Πολύ καλό. Μπράβο Χρήστο.

raslowbap είπε...

μπορεί να μην απολαμβάνουμε την παράσταση αλλά για μένα είναι αρκετά σημαντικό που την αντιλαμβανόμαστε...