Παρασκευή, Νοεμβρίου 05, 2010

ΠΕΡΙ ΕΚΛΟΓΩΝ


                                                 
Το ζώο αρπάζει  το καμουτσίκι απ’ το χέρι του αφέντη του και μαστιγώνεται από μόνο του για να γίνει το ίδιο  αφέντης, δίχως να ξέρει όμως ότι και αυτό δεν είναι παρά μία φαντασίωση που έχει παραχθεί από έναν καινούργιο κόμπο στο καμουτσίκι του αφέντη του.
                                                                                                                                         Φραντς  Κάφκα


Πρόσφατα μου είχε ζητηθεί να γράψω ένα κείμενο σχετικά με τις εκλογές,  όπως και έκανα. Σε 1200 και κάτι λέξεις ανέλυα τα  περί εκλογών , δημοκρατικού πολιτεύματος, ιδανικών που θα έπρεπε να το διακρίνουν, εκλογικής διαδικασίας, για Καλλικράτη, για μνημόνια για αμεσοδημοκρατία κλπ. Έπειτα μου ζητήθηκε να μειώσω την έκταση του στο μισό χωρίς να χάσει κάτι από το νόημα του. Το έκανα και αυτό . Έπειτα μου ζητήθηκε να το γράψω με λιγότερο επιθετικό ύφος χωρίς και πάλι να χάνει το βασικό νόημα του. Σαν καλός «μαθητής»  το έκανα και αυτό.  Όλο αυτόν το διάστημα σκεφτόμουν να ανεβάσω κάποιο από αυτά στο blog  με το που πλησίαζαν οι εκλογές. Έπειτα αποφάσισα να μην το κάνω. Ίσως ένα viva la revolution να ταίριαζε καλύτερα. Ήδη χθες το έφτιαχνα σιγά σιγά στο μυαλό μου και το πιο πιθανόν ήταν σήμερα να το έγραφα. Σήμερα όμως θυμήθηκα τον αφορισμό του Κάφκα. Νομίζω πως είναι το πιο κατάλληλο.

2 σχόλια:

Βάσσια είπε...

Πάντα ήξερα γιατί αγαπώ τον Κάφκα, πάντα ήξερα μέχρι πόσο μπορώ να παρασυρθώ, πότε δεν φαντάστηκα όμως πόσο πολύ θα εξαπατηθώ......

Καλό βράδυ φιλαράκι
:-)
φιλιά

raslowbap είπε...

Καλησπέρα Βάσσια,

Νομίζω πάντως πως το σημείο που έχουμε φτάσει ήταν αναμενόμενο αν σκεφτούμε την πορεία που είχαμε διαγράψει όλα αυτά τα χρονιά (καταλαβαίνεις πιστεύω πως δεν αναφέρομαι προσωπικά σε σένα)

Την καληνύχτα μου και πολλά γουφ γουφ :):):):):)