Σάββατο, Φεβρουαρίου 06, 2010

ΠΕΡΙ ΓΡΑΦΗΣ

Τους συντακτικούς και τους γραμματικούς κανόνες ομολογώ πως δεν τους γνωρίζω και πολύ καλά. Συνήθως ήμουν απών στην ώρα των νέων. Κάποιες φορές ξεκινάω τις προτάσεις με και. Άλλες πάλι με πιάνει μια μανία και γράφω μεγάλες προτάσεις με αποτέλεσμα μόνο εγώ να βγάζω νόημα. Δεν είναι λίγες και οι φορές που αυτό που σκέφτομαι δεν μπορώ να το εκφράσω έτσι όπως το έχω μέσα στο μυαλό μου. Ομοιοκαταληξίες δυσκολεύομαι να βρω. Δεν μετράω συλλαβές και δεν ξέρω τους ρυθμούς για να γράφω ποιήματα. Βιβλία διαβάζω ελάχιστα. Σκόρπια και επιλεγμένα μόνο από εδώ και από εκεί. Έχω και τη τάση να επαναλαμβάνομαι. Κι όμως γράφω, ή καλύτερα κουτσογράφω ή ακόμα καλύτερα μουτζουρώνω ( γιατί τα γράμματα μου πιο πολύ με μουτζούρες μοιάζουν) το χαρτί. Αποτυπώνω σε αυτό στιγμές μου. Ίσως για να ελαφρύνω τις τύψεις μου. Ίσως γιατί η θλίψη μου επιθυμεί να ταξιδεύει πέρα από εμένα. Ίσως γιατί έτσι νιώθω λιγάκι πιο ελεύθερος ή ίσως για να ομορφαίνω το κελί μου. Ίσως για συντροφιά τα βράδια στο πιοτό μου. Ίσως για να κρατάω παρέα στη μοναξιά μου. Ίσως και από ανάγκη. Ίσως για να ξεσπάω. Ό,τι γράφω το γράφω με μιας για να ικανοποιώ τις επιθυμίες της βιασύνης μου. Μάλλον και για αυτό συνήθως γράφω μικρά σε έκταση κείμενα. Ό,τι ξεκινάω θέλω να το τελειώνω με μιας. Αν όχι δεν θα το τελειώσω ποτέ μου. Δεν γυρνάω πίσω για διορθώσεις. Αυτά είναι για του επαγγελματίες. Δεν πλανιέμαι, δεν έχω γράψει κάτι το σπουδαίο και μάλλον δεν θα γράψω και ποτέ μου. Αν κάτι με κάνει νιώθω κάπως περήφανος για τα γραπτά μου είναι πως καμιά φορά είναι κόντρα του καιρού. Φαντάσου τώρα τι θα έγραφες εσύ; Θα χαρώ να σε διαβάσω… αν δεν σε διαβάζω ήδη στα σκόρπια και επιλεγμένα.

8 σχόλια:

Βαγγέλης είπε...

Και "πορυ καρά" κάνεις...Κι έτσι να συνεχίσεις..Χεχε! Τώρα το να διάβαζες και κανα βιβλίο παραπάνω δεν θα μας χάλαγε.. Αλλά νταξει δεν θα τα χαλάσουμε για' αυτό τώρα!

raslowbap είπε...

Λες ε; Άντε περιμένω προτάσεις για κανά βιβλίο...

Την καλησπέρα μου και πολλά γουφ γουφ.

Βάσσια είπε...

Για μένα πάντα είχε κι έχει σημασία να γραφω/-ουμε, -ουνε, με μελάνι ψυχής.
Αν η "ψυχή" δεν κατέχει από συντακτικό και γραμματική, λίγο με νοιάζει, γιατί τελικά αυτό που αποτυπώνει κι έχει και βγάζει νόημα.

Αν θέλω "ορθή γραφή" θα αγόραζα μια γραμματική.......

Καλή Κυριακή φιλαράκι
:-)

raslowbap είπε...

Βάσσια μου με βρίσκεις σύμφωνο. Η ψυχή δεν πρέπει να υπακουεί σε κανόνες.

Καλή Κυριακή και σε σένα, την καλημέρα μου:-)


Υ.Γ: Αν θυμάμαι καλά , δεν σε έχω ευχαριστήσει ποτέ για την τακτική σου παρουσία. Σε ευχαριστώ , σημαίνει πολλά για μένα.

Χάρης είπε...

Με αυτά που σχολίασες στο ποστ σου πιστεύω θα με βρεις απόλυτα σύμφωνο. Το γιατί είναι ξεκάθαρο και μπορεί να το δει κανείς στην Πικραλίδα και στα χαρακτηριστικά ανορθόγραφα ποστ μου (Βέβαια μπορεί να το διακρίνει κανείς και από την οργή του Βαγγελάκι γι'αυτο)...
Ειλικρινά, μακάρι να είμασταν όλοι ανορθόγραφοι και να μοιράζαμε συναισθήματα και στιγμές μέσω του γραπτού μας λόγου. Μου αρέσει που συμμεριζόμαστε λοιπόν όλοι την ίδια άποψη, πάνω κάτω...Σας χαιρετώ όλους και ευελπιστώ σε λιγότερα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη... χαχα!

raslowbap είπε...

Χάρη νομίζω πως εσύ αυτή την περίοδο δικαιολογείσαι για τα όποια συντακτικά και ορθογραφικά λάθη...μιας και λόγω στρατού τα γράφεις στι κινητό. Τώρα ακούω το cdακι σου και μου ηυπνάνε ευχάριστες αναμνήσεις. Άντε καλό ταξίδι και καλός πολίτης.

Βάσσια είπε...

Είσαι ένας άνθρωπος πίσω από το blog που νιώθω οικείο μου.
Άρα είναι για εγωϊστικούς λόγους που έρχομαι...... για την τέρψη μου!

;-)
Φιλιά

raslowbap είπε...

Βάσσια και εγώ σε νιώθω αρκετά κοντά μου... :)

Την καληνύχτα μου και καλή βδομάδα