Τρίτη, Ιουνίου 03, 2008

ΖΗΣΕ

Η δημιουργικότητα είναι για μένα ένα από τα δύο πιο σημαντικά πράγματα ώστε να καταφέρουμε την οποιαδήποτε αλλαγή. Ο καθένας μας μπορεί να δημιουργήσει ανάλογα με τον τρόπο που του ταιριάζει και επιθυμεί. Οι τρόποι είναι πολλοί και διαφορετικοί μεταξύ τους. Άλλος μπορεί να γράφει και μέσα σε λίγες λέξεις να καταφέρνει να περικλείει το νόημα όλο. Άλλος μπορεί να ζωγραφίζει και να κάνει τα χρώματα και τα σχήματα να μοιάζουν αλλιώς… πιο μαγευτικά. Άλλος πάλι, μπορεί να παίζει μουσική που δεν έχουν ξανακούσει τόσο καλή τα αυτιά μας . Οι τρόποι είναι σίγουρα πολλοί και διαφορετικοί μεταξύ τους. Έχουν όμως κάτι κοινό, τη ζωή. Αν δεν ζήσεις δεν θα έχει ποτέ αρκετό μελάνι η πένα σου ώστε να γράψεις. Αν δεν ζήσεις ο καμβάς σου θα μένει πάντα λευκός, όσα χρώματα κι αν του ρίξεις πάνω. Αν δεν ζήσεις οι νότες δεν θα μπούνε πότε στη σειρά. Για αυτό σου λέω, ζήσε αδερφέ μου, ζήσε ….

4 σχόλια:

aggelika είπε...

Από την άλλη, ο Όσκαρ Ουάιλντ λέει κάπου στο πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι ότι οι δημιουργικοί καλλιτέχνες είναι αυτοί που αδυνατούν για κάποιον λόγο να ζήσουν τη ζωή τους και έτσι βγάζουν στην τέχνη τους όσα στερούνται. Αντίθετα, όσοι ζουν τη ζωή τους όπως την θέλουν δεν έχουν την ευκαιρία να εμπνευστούν και να εξελίξουν την τέχνη τους.
Είναι κι αυτό μια άποψη...

Καληνύχτα..

Β.Σ. είπε...

πέρα απο το να δημιουργείς
είναι και το να ζείς δημιουργικά ανάμεσα στους ανθρώπους.ακόμα και την πιο μικρή στιγμή,την φαινομαινικά ασήμαντη,να την ποτίζεις με την ζωντάνια που είναι μέσα σου.αυτό πιστεύω θα το δούν και οι άλλοι και θα ενεργήσουν αν όχι ανάλογα,τουλάχιστον διαφορετικά απο τα καθιερομένα.

raslowbap είπε...

aggelika: Ναι πράγματι υπάρχει και αυτή η άποψη. Τώρα ποια από τις δύο υπερισχύει και είναι καταλληλότερη είναι καθαρά υποκειμενικό και εξαρτάται πάντα από την εκάστοτε περίπτωση του καλλιτέχνη. Απλά όταν έκανα τις συγκεκριμένες σκέψεις είχα στο μυαλό μου την δημιουργικότητα σαν ένα τρόπο έκφρασης διαφόρων συναισθημάτων που σχετίζονται με την ζωή και για αυτό ίσως να μου βγήκε κάπως έτσι.

plhsion tou poihth: Μου θύμισες κάτι που είχα γράψει και παλαιότερα... Οι πιο πολλοί αναπνέουν για ζουν . Όμως το μυστικό είναι να κάνεις την κάθε σου ανάσα ζωή. Εκεί βρίσκεται το μυστικό της ζωής. Μόνο έτσι καταφέρνεις να ονειρευτείς και να δημιουργήσεις... και αυτό σημαίνει να ζεις.

Καληνύχτα σας

aggelika είπε...

Δεν έχεις άδικο. Μπορεί να είναι και το ίδιο.. Όταν σε κατακλύζουν έντονα συναισθήματα για την ζωή αλλά δεν μπορείς να τα εκφράσεις ο μόνος δρόμος είναι το χαρτί (ή ο καμβάς!)