Σάββατο, Φεβρουαρίου 23, 2008

ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Έπειτα από την πρόσκληση της demon πρέπει να γράψω για το ομορφότερο μέρος του κόσμου. Δεν νομίζω να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε ποιο είναι το ομορφότερο μέρος του κόσμου. Ο καθένας θα έχει και διαφορετική άποψη. Σε άλλον αρέσει η βροχή και σε άλλον ο ήλιος. Σε άλλον αρέσει η θάλασσα και σε άλλον το βουνό. Για το λόγο αυτό θα αναφερθώ σε κάποια μέρη που μου αρέσουν πολύ λόγω των αναμνήσεων που έχω από εκεί.

Το ένα είναι η Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Εάν είχα πατρίδα θα ήταν αυτή, έστω και 30 χρόνια πίσω. Τώρα δεν νομίζω πως θα μπορούσα να ζήσω μόνιμα εκεί. Για μια εβδομάδα όμως κάθε Πάσχα (όπως και φέτος εάν όλα πάνε καλά) είναι ότι πρέπει.

Το άλλο είναι η Άνδρος. Πέρασα εκεί καλοκαίρια που ακόμα δεν έχουν τελειώσει μέσα μου. Ξύδια, διασκέδαση, προβληματισμοί, αναζητήσεις, κουτάκια αγάπης τι να προτοθυμηθώ.

Επίσης κάποια μέρη που θα ήθελα να πάω στο μέλλον είναι η Ικαρία και το Λονδίνο. Για την Ικαρία έχω ακούσει απίστευτες περιγραφές για τον τόπο και την χαλαρότητα που διακρίνει τους κατοίκους της. Στο Λονδίνο από την άλλη πλευρά ο μόνος λόγος που θέλω να πάω είναι για να ψώνια… και για να γίνω λίγο πιο σαφής για να αγοράσω βινύλια… πολλά βινύλια.

Βέβαια εάν θέλετε την άποψη μου για το πιο όμορφο μέρος του κόσμου είναι αυτό που εκεί ζουν οι αξίες που έχει ο καθένας μας και ας είναι μόνο μέσα μας.

Demon σε ευχαριστώ για την πρόσκληση την οποία με τη σειρά μου αποστέλλω στην Karpouzi.

7 σχόλια:

Βάσσια είπε...

Raslow :-)

Καλά για το Λονδίνο, ξέρεις την τρέλα μου.
Θα σου πω όμως ότι όταν πας με το καλό, δεν θα θέλεις μόνο ψώνια, αλλά να το περπατήσεις και να το γνωρίσεις.

Και συμφωνώ για την Αίγυπτο... μία χώρα με μεγάλη ιστορία και η Αλεξάνδρεια , μυρίζει Ελλάδα.
:-)

raslowbap είπε...

Καλημέρα Vassia. Για το Λονδίνο ξέρω ότι δεν είναι μόνο για ψώνια, αλλά δεν παύει ο κύριος λόγος που θα ήθελα να πάω να είναι τα βινύλια. Όσον αφορά για την Αίγυπτο ότι και να πω θα είναι λίγο άσε που δεν θα είμαι αντικειμενικός. :)

Karpouzenia είπε...

Αλεξάνδρεια... Να ένα μέρος που θα ήθελα να βρεθώ.
Για την Άνδρο, έχω κι εγώ πολλά να πω. Έχει μια μαγεία αυτός ο τόπος.
Αλλά θα κρατήσω το Λονδίνο, τελευταίο. Αγαπημένος προορισμός. Λες και η ψυχή μου βρίσκει ηρεμία σ' εκείνους τους δρόμους, στα θέατρα και στον ψυχρό αέρα.
Σ' ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ. Θα καταλάβεις γιατί.

raslowbap είπε...

Καρπουζένια μου τώρα μπαίνω να δω τι έγραψες. Χάρηκα που χάρηκες.

raslowbap είπε...

Καρπουζένια μου τώρα μπαίνω να δω τι έγραψες. Χάρηκα που χάρηκες.

Roadartist είπε...

:) όμορφο ταξιδιάρικο κείμενο..
νοσταλγικό.. Όμορφες όλες οι πόλεις που αναφέρεις...ευχομαι να τις επισκεφτώ σύντομα :)

raslowbap είπε...

Ευχαριστώ πολύ, εύχομαι σύντομα όλες να πραγματοποιηθεί η ευχή σου. Καληνύχτα