Σάββατο, Δεκεμβρίου 08, 2007

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΟΣΜΟ

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τυχερή μέσα στην ατυχία της. Σπίτι δεν έχει, συγγενείς μάλλον δεν έχει ή αν έχει δεν την έχουν βοηθήσει. Ο λόγος για μια ηλικιωμένη άστεγη που κινείται στην περιοχή του Νέου Φαλήρου. Ίσως δεν είναι και τόσο ηλικιωμένη όσο φαίνεται και απλά να την γέρασε πρόωρα ο δρόμος. Ζει στον δρόμο, προσπαθεί να αντέξει τον χειμώνα. Κάθε μέρα που περνάει είναι και μάχη που κέρδισε. Προσπαθεί να επιβιώσει πουλώντας χάρτινες συσκευασίες που μαζεύει από τα σκουπίδια. Ναι έχω πλήρη επίγνωση όταν την χαρακτηρίζω τυχερή μέσα στην ατυχία της. Ο λόγος δυο σκυλιά που την προσέχουν στο διάβα της . Το ένα πάντα βρίσκεται μπροστά της και ανοίγει τον δρόμο της. Το άλλο πάντα βρίσκεται πίσω της και φυλάει τα νώτα της. Είναι αρκετοί αυτοί που διαλέγουν κάποιον πιο αδύναμο από αυτούς για να τον πειράξουν και να νοιώσουν δυνατοί. Η συγκεκριμένη κυρία όμως έχει τους σωματοφύλακες της για να προστατευτεί από αυτούς.

10 σχόλια:

aggelika είπε...

"Γνώρισα τους ανθρώπους και αγάπησα τα ζώα"
Αυτό ταιριάζει στην περίπτωση της κυρίας...

Βαγγέλης είπε...

Επίσης κολλάει κι ένα άλλο που να δεις ποιος το έλεγε....; Χρήστος;

"Σε ένα μόνο βλέμμα αντίκρισα πίστη. Σε ένα μόνο βλέμμα αντίκρισα αγάπη. Χωρίς να ζητάει τίποτα παραπάνω για αντάλλαγμα από λίγο χρόνο, κι όσο λίγο χρόνο να του έδινες θα του έφτανε κι ας μην ήταν αρκετός. Ένα βλέμμα που δεν θα μπορούσε να προερχόταν από άνθρωπο αλλά και δεν θα μπορούσε συνάμα να είναι πιο ανθρώπινο. "

Πάντως την κυρία την παρατηρούσα μήνες και όντως είναι πάμπολλοι αυτοί που την ενοχλούν. Οι σωματοφύλακες πάντα δίπλα της.... Εύχομαι να είναι ευτυχισμένη έστω γι' αυτό.

Βάσσια είπε...

Kαλημέρα :-)
Αυτό που σκέφτομαι πάντα, όταν συναντώ αστέγους, είναι, ότι γεννήθηκαν, είχαν γονείς, συγγενείς, πιθανόν παιδιά.
Που χάθηκαν όλοι;
Κι αν έμειναν μόνοι, δεν τους αξίζει, η πολιτεία τουλάχιστον , να τους προσφέρει ένα χώρο για να ζήσουν με αξιοπρέπεια;

raslowbap είπε...

aggelika: Σωστηηηηηή. Ταιριάζει απόλυτα.
βαγγέλη: Η αλήθεια είναι ότι φαντάστηκα κάπως αισιόδοξα την ιστορία της. Χρησιμοποιώ την λέξη φαντάστηκα διότι μόνο εάν εκμεταλλευτούμε στο έπακρο την φαντασία της θα μπορέσουμε να καταλάβουμε την εξαθλίωση που βιώνουν καθημερινά οι άστεγοι.
vassia: υπάρχουν κάποιες μκο που ασχολούνται με τέτοιου είδους θέματα αλλά εάν δεν δείξει ενδιαφέρον ο απλός μέσος πολίτης δεν νομίζω πως θα μπορέσουν να αλλάξουν πολλά πράγματα. Όσον αφορά την πολιτεία δεν θα περίμενα την βοήθεια της αφού πολλές είναι οι περιπτώσεις που οφείλεται και η ίδια για τις μοίρες αυτών των ανθρώπων. Το πολύ πολύ να κάνει κάνα χριστουγεννιάτικο γεύμα ο δήμος αθηναίων.

Βάσσια είπε...

raslow, καλημέρα. :-)
Μερικές φορές σκέφτομαι, μήπως, το δικό μας ενδιαφέρον και προσφορά, τους εξυπηρετεί και τους βγάζει από τη δύσκολη θέση να κάνουν αυτό που οφείλουν.
Μας εκμεταλλεύονται αμφότερους.

raslowbap είπε...

Πράγματι συμβαίνει και αυτό. Σε μια ιδανική κοινωνία η φιλανθρωπία δεν θα είχε θέση. Άσε κιόλας που δεν είναι λίγες οι φορές που όσα υλικά αγαθά ή και χρήματα μαζεύονται από διάφορες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις δεν καταλήγουν για τον αρχικό σκοπό που μαζεύτηκαν.

Διαπορος είπε...

Για άλλη μια φορά αποδεικνύουν οι τετράποδοι φίλοι οτι είναι οι πιο αληθινοί φίλοι...
'Οσο για τις φιλανθρωπίες, έχουν καταντήσει σκέτη κοροιδία. δωρίζουν αυτά που οι ίδιοι έχουν κλέψει, και το ονομάζουν και δωρεά...έτσι φαίνονται καλοί άνθρωποι!... Είχα δεί μια φορά σε ένα ντοκιμαντέρ, μία εταιρία ρούχων έγραφε οτι αγοράζοντας ένα προιόν της πηγαίνουν χρήματα στους ανθρώπους στις ανατολικές χώρες που πεινάνε, ενώ η ίδια κακομεταχειριζόταν τους ανθρώπους και τους είχε να δουλεύουν για ένα πιάτο φαί ράβοντας τα ρούχα της! ε, και φυσικά δεν θα είναι οι μόνοι...
Φωτεινή

Rakuneta είπε...

Στον άνθρωπο χωρίζεται το πρόσωπο από το προσωπείο? Πού τελειώνει το πρώτο και πού αρχίζει το δεύτερο?

Rakuneta είπε...

check this http://radio.gamato.info:8000/low.ogg.m3u

ayto ine asxeto! logw mousikwn akousmatwn...

prospathisa na vrw email gia na sto steilw alla den ta katafera

raslowbap είπε...

Καλησπέρα Φωτεινή, είχα δει και εγώ κάτι παρόμοιο και να μην ξεχνάμε κιόλας πως οι πιο πολλές εταιρείες ένδυσης παρασκευάζουν τα εμπορεύματα τους σε ανατολικές χώρες ( με μηδαμινό κόστος και χρησιμοποιώντας σε άθλιες συνθήκες εργασίας ακόμα και μικρά παιδιά) ενώ οι τιμές πώλησης προς τον καταναλωτή καταναλωτή είναι πολύ μεγάλες.
rakuneta, Μεγάλο το θέμα με τα προσωπεία που αναφέρεις.Είμαι γενικότερα της άποψης πως για να αλλαχθεί κάτι στην κοινωνία (προς το καλύτερο πάντα) αυτό πρώτα ξεκινάει μεμονωμένα από τον κάθε άνθρωπο. Από τα πιο μικρά ξεκινούν τα πιο σπουδαία. Έτσι λοιπόν το να πετάξουμε τα προσωπεία από πάνω μας θα ήταν κάτι που θα είχε ευεργετικές συνέπειες για όλους μας. Σε ευχαριστώ για το λινκ, Το μέηλ μου πάντως εάν σου χρειαστεί ποτέ είναι raslowbap@yahoo.gr. Καλησπέρα