Δευτέρα, Νοεμβρίου 05, 2007

ΚΑΜΙΑ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΑ

Αρκετός ντόρος έγινε σχετικά με την προ ημερών δήλωση της υπουργού εξωτερικών και μελλοντική πρωθυπουργού της Ελλάδας Ντόρας Μπακογιάννη που έλεγε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να φιλοξενεί άλλους λαθρομετανάστες ( για όποιον θέλει να χρησιμοποιεί αυτή την σύνθετη λέξη τον παραπέμπω στον τίτλο του post). Την ίδια μέρα που έγινε η δήλωση αυτή, η ελευθεροτυπία είχε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ σχετικά με βασανισμούς μεταναστών. Ειλικρινά η έκπληξη με την οποία δέχτηκαν τα δυο αυτά γεγονότα οι περισσότεροι δεν κρύβω πως προκάλεσε και σε εμένα έκπληξη αλλά και αγανάκτηση. Δηλαδή δεν είχε ακούσει κανείς πριν για βασανισμούς μεταναστών σε τμήματα; Δεν είχε ακούσει κανείς για τις νάρκες που σκάνε στον Έβρο; Δεν είχε ακούσει κανείς για ναυάγια με τα σκλαβοκάικα της εποχής μας στο Αιγαίο; Δεν είχε ακούσει κανείς για μαχαιρώματα μεταναστών από παρακρατικά τρωκτικά; Δεν είχε ακούσει κανείς για τα πογκρόμ που στήνονται μετά τις νίκες και της ήττες της εθνικής Ελλάδος; Δεν είχε ακούσει κανείς το πώς διάφοροι ελληναράδες σκίζουν τα χαρτιά μεταναστών απλά για να διασκεδάσουν; Δεν είχε ακούσει κανείς για το πώς σχολίαζαν στα forum του , κοινοβουλευτικού πλέον, κόμματος ΛΑ.ΟΣ το βίντεο με τον βασανισμό μεταναστών στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας; Δεν είχε ακούσει κανείς για το ρατσισμό και την εξαθλίωση που βιώνουν οι περισσότεροι μετανάστες στην κοινωνία; Τόση υποκρισία γιατί; Μήπως για να αποποιηθούμε τις ευθύνες που μας αναλογούν;

10 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Το θεμα ειναι τι κανουμε απο εδω και περα...Και δυστυχως αυτο που βλεπω ειναι οτι δεν γινεται τιποτε....

aggelika είπε...

μπροστά στα μάτια τους είναι όλα, αλλά γυρίζουν το κεφάλι ή κλείνουν τα μάτια γιατί τους χαλάνε την θέα..
δίκιο έχει ο prezatv.. Τίποτα δεν γίνεται για να αλλάξει αυτό! Και τι θα δούμε ακόμα!!

Βάσσια είπε...

Η υποκρισία περισσεύει σε αυτή τη πατρίδα μαζί με τον "εκσυγχρονισμό".
Δηλαδή μας δουλεύουν κανονικότατα.

Κάθε φωνή διαφορετική που ακούγεται, κάθε γραπτό που πραγματικά είναι δημοκρατικό, είναι βήματα μπροστά.

Αλλά μην τα περιμένετε από την συντεταγμένη πολιτεία.

Niemandsrose είπε...

Συμφωνώ για τον όρο λαθρομετανάστης. Προσωπικά, θεωρώ χυδαίο να σου κολλάνε την ετικέτα λαθραίος επειδή δε βρέθηκε κανένα παχουλό γραφειοκρατικό σκουλήκι να σου πατήσει μια σφραγίδα για να είσαι μετανάστης σκέτος.

raslowbap είπε...

πρεζα: Πραγματικά και εγώ δεν βλέπω να γίνεται κάτι. Ίσως κάποια στιγμή να πρέπει δούμε τι μπορεί να κάνει ο καθένας μας σαν ατομικότητα.
Aggelika: Νομίζω πως τα χειρότερα έρχονται , μακάρι να κάνω λάθος αλλά χλωμό το βλέπω.
vassia: Δεν περιμένω τίποτα από την πολιτεία και μακάρι αυτό να το καταλάβουν και άλλοι που τόσα χρόνια περιμένουν και προκοπή δεν είδαν και μαζί τους και εμείς.
neimandrose:Κάποτε μου είχαν πει πως χαρτιά έχουν μόνο οι παράνομοι.
Καληνύχτα σε όλους σας.

Διαπορος είπε...

Και κάνουν τώρα και επιχείρηση σκούπα. Το κεφάλι τους θέλει επιχείρηση σκούπα!

raslowbap είπε...

Δυστυχώς επαληθευτήκαμε. Δολοφονήθηκε σήμερα στην Φλώρινα μετανάστης όταν συνοριοφύλακας (κατά την επίσημη εκδοχή της αστυνομίας) σκόνταψε και έπεσε και το όπλο του εκπυρσοκρότησε το σκοτώνοντας τον μετανάστη

raslowbap είπε...

Φωτεινή γράφαμε την ίδια ώρα comment. Κ εδώ στην Αθήνα είναι τις τελευταίες δυο τρεις βδομάδες που έχουν ξαμολήσει στους δρόμους καθετί νούμερο με στολή. Καληνύχτα.

Διαπορος είπε...

ναι πράγματι κι εγώ έμαθα τα νέα...
καληνύχτα

Ομάδα ΡΗΓΜΑ είπε...

Ωραία τα λες φίλε... Όπως δείχνουν και οι Αμερικάνοι, πρώτα κολλάμε ταμπέλες και μετά η δουλειά γίνεται πιο εύκολα!