Πέμπτη, Μαΐου 17, 2007

ΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ;


Ξεκινώντας αυτό το κείμενο θα σας ζητήσω συγνώμη για όλα αυτά που επρόκειτο να διαβάσετε παρακάτω ( εξαιρούνται οι γνωστοί θαμώνες του blog που πιστεύω θα συμφωνήσουν μαζί μου). Η συγνώμη αυτή αναφέρεται στο ίσως κάπως σκληρό τρόπο που θα εκφέρω τις απόψεις μου και όχι στο τι αντιπροσωπεύουν αυτές. Σε αυτό το post αναφέρομαι στον πολιτισμό που μας επιβάλει η τηλεόραση και γενικότερα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Το μας επιβάλει αναφέρεται σε μια μικρή για εμένα μειοψηφία ( μακάρι να κάνω λάθος σε αυτό). Προσωπικά ο πολιτισμός που προβάλλεται από τους δέκτες μας δεν με αντιπροσωπεύει καθόλου. Το μόνο που με κάνει να νοιώθω είναι αηδία και ντροπή για τους συνανθρώπους μου που ζούνε καθημερινά σε αυτή την μιζέρια. Το μεγάλο θέμα για εμένα είναι ότι η πλειοψηφία του κόσμου αποδέχεται αυτόν τον πολιτισμό διότι δυστυχώς αυτό του ταιριάζει και αυτό ζει στην καθημερινή του ζωή. Τα μ.μ.ε σε αυτό οφείλω να τα παραδεχτώ. Βρήκαν τι ταιριάζει στην κοινωνία μας και αυτό προβάλλουν. Κατάντια ζει ο κόσμος κατάντια θα του δείξουμε. Ανασφαλής νοιώθει ο κόσμος, περισσότερο ανασφαλή θα το κάνουμε να νοιώθει. Αποδιοπομπαίους τράγους θέλει ο κόσμος , θα του βρούμε να έχει ένα σωρό. Λεφτά θέλει ο κόσμος, θα κάθεται να βλέπει πως κερδίζουν λεφτά διαλέγοντας κουτιά. Ψώνιο και ματάκιας είναι ο κόσμος, θα τον γεμίσουμε reality. Να κοιμάται θέλει ο κόσμος, θα τον κοιμίζουμε στο πι και φι. Να διασκεδάσει θέλει ο κόσμος και δεν μπορεί , θα κάθεται να βλέπει την κυρά Σεμίνα πως διασκεδάζει με τους διάφορους celebrities. Αξιοπρέπεια δεν έχει ο κόσμος οτιδήποτε αξιοπρεπές θα απουσιάζει από το πρόγραμμα μας. Σκυλάδικα θέλει ο κόσμος σκυλάδικα θα παρακολουθεί από εμάς. Μάλλον κάπως έτσι λειτουργεί το καθεστώς των μ.μ.ε και να μην ξεχνάμε πως λειτουργεί έτσι διότι αυτή την γαμημένη κοινωνία που ζούμε αντιπροσωπεύει.

3 σχόλια:

aggelika είπε...

Ωραίο post..συμφωνώ σχεδόν απόλυτα μαζί σου. Η αιώνια απάντηση στις κατηγορίες ότι μας δείχνουν μόνο σκουπίδια είναι "μα αυτά θέλει να βλέπει ο κόσμος"!! Μάλλον εμείς που δεν τα θέλουμε δεν ανήκουμε στον "κόσμο". Αυτό θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε.

Βαγγέλης είπε...

Καλό είναι ένα ξέσπασμα (ακόμη) αλλά δυστυχώς νομίζω ξέρεις κι εσύ πόσο πιο πολύπλοκα είναι τα πράγματα...

raslowbap είπε...

Καταρχήν Aggelica σε ευχαριστώ πολύ για το comment σου. Ελπίζω εμείς που δεν θέλουμε αυτά τα σκουπίδια να είμαστε περισσότεροι από όσο νομίζω. Πιστεύω πως κάτι που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι πολύς κόσμος που αποδέχεται παθητικά αυτή την κατάσταση ( κατά την προσωπική μου άποψη πάντα) αρχικά θα είχε αντίθετη άποψη για αυτή αλλά σιγά σιγά την αποδέχτηκε σε σημείο μάλιστα που εάν γινόταν κάποια αλλαγή προς αυτό που εμείς θεωρούμε καλύτερο θα τον παραξένευε σίγουρα. Όσο για αυτό που λες Βαγγέλη εάν λύσεις σιγά σιγά τα απλά πράγματα μπορείς να προχωρήσεις και σε πιο πολύπλοκα. Η ιστορία δείχνει πως όλα ξεκινάνε από κάτι απλό.