Τρίτη, Μαΐου 15, 2007

ΟΝΕΙΡΟ Η ΕΦΙΑΛΤΗΣ

Σήμερα στην απεργία συμμετείχε και ο κλάδος των δημοσιογράφων και σαν συνέπεια αυτού δεν μεταδόθηκαν τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων. Φαντάζεστε άραγε μια κοινωνία που δεν θα υπήρχαν δελτία ειδήσεων; Πως θα ήταν άραγε; Θα μπορούσε κάποιος να την φανταστεί σαν μια φασιστική και εφιαλτική κοινωνία αφού ο κόσμος δεν θα μπορούσε να πληροφορηθεί τις διάφορες εξελίξεις. Εγώ πάλι θα ονειρευόμουν και ονειρεμένη κοινωνία όπου ο κόσμος δεν θα είχε ανάγκη και δεν κατάπινε αμάσητα όλα αυτά που μας σερβίρουν μέσα από τα δελτία ειδήσεων. Προσωπικά μου μοιάζει πιο φασιστική η κοινωνία αυτή που ζούμε τώρα. Μια κοινωνία που την επικαιρότητα διαμορφώνουν δημοσιογράφοι όπου υπερασπίζονται τα συμφέροντα της εξουσίας καλύτερα από τον οποιοδήποτε εκπρόσωπο κόμματος. Αυτά τα λίγα λοιπόν θεωρήστε τα σαν πρόλογο για ένα επικείμενο post όπου θα έχει ως θέμα την τηλεόραση και τους δημοσιογράφους και για να είμαι δίκαιος σωστός απέναντι στον εαυτό μου θα προσπαθήσω να ανεβάσω και κάτι για διάφορους media assassins που προσωπικά πάντα η ιστορία τους με γοήτευε.

2 σχόλια:

Χάρης είπε...

Αρχίζω από το τελευταίο (media assasins) διότι μου τα λέγε ο Βαγγέλης αλλά δεν έβγαλα άκρη...οπότε, αν το έχεις ψάξει καλό θα είναι να παραθέσεις ότι ξέρεις...τώρα!!! αλλιώς θα το ψάξω μόνος μου.. χα!
Λοιπόν πάντως, από ότι κατάλαβα πρόκειται για άτομα τα οποία χρησιμοποιούν το σύστημα (media) για να μπορέσουν να του κάνουν κακό... πολύ απλά το έθεσα ο ανίδεος… Όπως και να έχει δεν ξέρω αν τους βλέπω με καλό μάτι ακόμα…περιμένω λοιπόν. Τέσπα όσο για το κυρίως θέμα… τι να πρώτο πει κάποιος για τους δημοσιογράφους… υπάρχουν όλων των ειδών… και όλοι τους επηρεάζουν τον κόσμο…Τώρα όταν έχεις ένα Κακαουνάκη ο οποίος σχολιάζει σε δελτίο ειδήσεων…δεν έχεις να κάνεις με ενημέρωση… αλλά με παπαρολογίες και εκλεκτισμένη (υποτίθεται)προπαγάνδα… όπως και να χει, δεν πιστεύω ότι ο κόσμος έχει την ανάγκη της εκλείψεις των δελτίων ειδήσεων για να μην καταπίνει αμάσητα όλα αυτά που ακούει…όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική… και πώς θα μπορούσε να μην είναι άλλωστε… μιας και το αναμάσημα, είναι μια κατάσταση που διακατέχει τον Έλληνα. Μια κοινωνία που δεν θα είχε δελτία ειδήσεων σαν τα σημερινά, όντως θα ταν πολύ καλύτερη…εκτός και εάν όλα τα δελτία ειδήσεων θα ταν σαν του ΣΤΑΡ…Τέλος, πραγματικά όντως έχει ενδιαφέρον να φανταστεί κανείς, ότι από αύριο καλή ώρα, δεν θα υπήρχαν δελτία ειδήσεων… νομίζω πάντως ότι δεν θα έκανε και ιδιαίτερη εντύπωση…

raslowbap είπε...

Σωστά έπιασες το νόημα των media assasins, ή τουλάχιστον και εγώ το ίδιο πιστεύω. Στην συγκεκριμένη κατηγορία εγώ βλέπω με καλό μάτι και θαυμασμό καμιά φορα μόνο αυτούς που το καταφέρνουν. Είναι μια από τις πριπτώσεις που η προσπάθεια εαν δεν φέρει το απαιτούμενο αποτέλεσμα δεν αρκέι. Τώρα κάποιες ενδεικτικές περιπρώσεις έχω στο μυαλό μου αλλα τους αξίζει να αναφερθούν με λίγο περισσότερη έρευνα από την πλευρά μου. Στα υπόλοιπα που αναφέρεσαι με βρίσκεις σύμφωνο. Αν και εγώ ονειρεύομαι μια ιδανική κοινωνία που δεν θα είχε ανάγκη για δελτία ειδήσεων σαν αυτά.