Κυριακή, Ιουνίου 05, 2011

VIVA LA REVOLUTINON part 12 – Πάμε πλατεία;


Viva revolution, τραγουδώντας την υπερμάχω στρατηγώ…
Viva revolution, φασίστες και μπάχαλοι στην ίδια πλατεία παρών…
Viva revolution, με το facebook για οδηγό…
Viva revolution, για την πρεμιέρα που ονειρεύτηκα είμαι απών… 




17 σχόλια:

Unknown είπε...

κάτσε και λιώσε εδω πέρα εγώ θα πάω να δω τη Πρεμιέρα κι ας πεθάνω την επόμενη μέρα....

Βαγγέλης είπε...

Ποια πρεμιέρα ρε παιδιά; Για τι ακριβώς μιλάτε δλδ εδώ πέρα; Μάλλον για γενικολογία πρόκειται και ουτοπιστικές καταστάσεις που δεν έχουν κανένα αντίκρισμα στην πραγματικότητα. Εσείς ποια πρεμιέρα δλδ περιμένετε; Την πρεμιέρα όπου όλος ο κόσμος συνειδητοποιημένος και πολιτικά ορθός θα βγει έξω να επαναστατήσει; Αν περιμένετε αυτό λυπάμαι αλλά αυτό δεν θα συμβεί ποτέ.
Κατά τα άλλα για το Σύνταγμα, δυστυχώς άμα δεν έχεις βρεθεί εκεί δεν μπορείς να καταλάβεις τι ακριβώς παίζει.Οπότε δεν θα μπω στην λογική του να απαντήσω και να εξηγήσω πως έχουν τα πράγματα εκεί παρόλο που απέχουν από το πως τα έχεις τοποθετήσει εδώ.
Θα αρκεστώ μόνο σε μία ερώτηση. Δλδ τι φαναταστήκαμε ας πούμε ότι αν ποτέ ο κόσμος βγει έξω στους δρόμους βγαίνοντας από το σπίτι θα φωτιστούν - θα γίνει κάποιο θαύμα και θα αλλάξουν όλοι, θα αποκτήσουν σωστή ταξική συνείδηση; Όσο κι αν δεν αρέσει σε κάποιον αυτός έιναι ο κόσμος... Λυπάμαι... Όποιος δεν το ήξερε εθελοτυφλούσε. Κι όποιος ονειρεύεται άλλου είδους πρεμιέρες μάλλον πάλι εθελοτυφλεί. Αυτό που συμβαίνει τώρα έχει μεγάλη σημασία για να εξελιχθεί κάτι προς το καλό. Και ήδη έχουν γίνει πολλά βήματα θετικά. Κι όλοι όσοι απλά κάθονται στο pc και μόνο κατακρίνουν μάλλον τους έχει ξεπεράσει η ιστορία.
Αλλά η σαπίλα μας έχει σαρώσει όλους ανεξαιρέτως φαινέται. Ιδιαίτερα από κάτι τέτοια. Και συμπεριλαμβάνω εννοείται και τον εαυτό μου. Όταν οι δήθεν (και πάλι συμπεριλαμβάνω τον εαυτό μου) "πολιτικά ορθοί" δέχονται να πληροφορούνται από τα μέσα που κατα τα άλλα κράζουν (και πάλι το κάνω κι εγώ). Βλέπε zougla. Τότε τι να περιμένει κανείς; Είμαστε σάπιοι μέχρι το κόκκαλο. Και αυτό προσπαθούμε για αρχή τουλάχιστον. Να γιατρευτούμ από αυτή τη κατάσταση για αρχή. Πως θα μπορούσαμε έτσι να κάνουμε επαναστάσεις. Μόνο σε κακό θα μας έβγαινε.
Όσον αφορά τα media τώρα που ανέφερα, αυτό που βγαίνει παραέξω ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι αυτό που θέλουν αυτοί να δείξουν. Τα βίντεο, οι συνεντεύξεις και πάλι είναι επιλεκτικές. Και σωστά είναι στην τελική από την στιγμή που ορθά πλέον έχει παρθεί η απόφαση να μην πλησιάζει κανενα γαμωκάναλο την συνέλευση. Όπου εκεί να ξέρετε ότι διακυβέυονται πολύ πιο σημαντικά πράγματα από τη υπερ μαχω στρατηγώ.
Τέλος, όχι σαν δίδαγμα αλλά απλά σαν συμπέρασμα γιατί και γω πολύ εύκολα θα μπορούσα να χα περάσει στο δικό σας στρατόπεδο (ειλικρινά το λέω αυτό και έχοντας επίγνωση του εαυτού μου), το να απέχεις από την ιστορία είναι απλά παραίτηση. Δεν είναι μία πολιτική θέση που πρέπει να βγαίνουμε να την βρωντοφωνάζουμε.

raslowbap είπε...

Γουφ ,
Λόγω πίεσης χρόνου θα σου απαντήσω λίγο ανάκατα με το πώς τα παρουσίασες τα πράγματα στο σχόλιο. Αν ξεχάσω κάτι θα επανέλθω στο άμεσο μέλλον. Όπου δεν σε καλύπτω πες μου να σου απαντήσω.
Πρώτα από όλα όταν λέω πρεμιέρα εννοώ ένα όνειρο. Και τα όνειρα δεν εξηγούνται παρά μονάχα τα καταλαβαίνεις όταν τα βρεις μπροστά σου. Εμένα αυτό δεν είναι το όνειρο μου, αν είναι άλλων να το χαίρονται απλά εγώ δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Όσον αφορά για τις ουτοπικές καταστάσεις εγώ ξέρω πολλούς που αυτό αναζητούν και κάποιος κάποτε είχε πει πως αυτό είναι και η αναρχία … «η συνεχής και αδιάκοπη αναζήτηση της ουτοπίας με οποιοδήποτε τίμημα».
Προτιμώ να με ξεπερνάει η ιστορία παρά να είμαι στο Σύνταγμα , στην πλατεία Ελευθερίας, στην Καμάρα με όσους λέγανε (και πιθανώς θα λένε ακόμα) καλά κάναν και τα ματ τότε και δέρναν αυτούς που μπορεί να αποκαλείς συντρόφους σου. Προτιμώ να ξεπερνά η ιστορία παρά να είμαι στην ίδια πλατεία ( πάνω ή κάτω πλατεία το ίδιο είναι για μένα) με αυτούς που είναι εκεί επειδή τους την είπαν οι Ισπανοί με ένα πανό ή με αυτούς που δεν ανέχονται να τους κλέβει οι ξένοι (Δ.Ν.Τ ,δανειστές κλπ) ενώ τόσα χρόνια που έκλεβε ο συμπατριώτης που εκλέγαν οι ίδιοι ήταν μέλι γάλα. Προτιμώ να είμαι σπίτι μου και ξεδιψάω με καφέ ή μπύρα παρά να τα αγοράζω από τις καντίνες που έχουν στηθεί στην πλατεία Συντάγματος. Προτιμώ να είμαι σπίτι μου και να βυθίζομαι στις μουσικές μου ή να παίζω με την Σίμπα , παρά να ακούω το υπερμάχω στρατηγώ ( έγινε την Πέμπτη αυτό ρώτα να μάθεις).
Κι αν όλα για αυτά είμαι apolitic, καλύτερα έτσι διότι «η ιδεολογία δεν είναι αξεσουάρ που το αφήνεις σπίτι όταν δεν ταιριάζει στο ντρεςς κόουντ της εκδήλωσης» όπως έγραψε πρόσφατα η Ε.Σ.
Προτιμώ να παραιτούμαι και να είμαι με την συνείδηση μου εντάξει παρά να είμαι στην ίδια συνέλευση με τύπους σαν αυτούς που προανέφερα. Το αν μας χωρίζουν κάποια μέτρα απόστασης δεν έχει σημασία. Όπως σημασία δεν έχει αν για το συγκεκριμένο θέμα έχουμε κοινό εχθρό. Η αισθητική μου αυτό μου αυτό εμένα, δεν μου το επιτρέπει διότι αυτοί με προσβάλουν με την στάση τους και την παρουσία τους οπότε εγώ δεν πρόκειται να στοιχηθώ μαζί τους.
Εννοείται ότι δεν περίμενα αν βγει ο κόσμος στους δρόμους ότι θα αποκτήσει ταξική συνείδηση και εννοείται όμως πως δεν πρόκειται να ταυτιστώ μαζί τους.
Όσον αφορά το αν εθελοτυφλώ ή ,όχι εγώ θα σου αντιστρέψω το ερώτημα. Μήπως εθελοτυφλούν όσοι «πολιτικά ορθοί» θεωρούν ότι θα γιατρευτούν; ….(ή κάτι τέτοιο δεν το εξήγησα καλά χαχαχαχα).
Χίλιες φορές παραιτημένος, ξεπεράσμενος από την ιστορία, απολίτικος και όλα τα συναφή και εντάξει με τα πιστεύω (τα οποία τα θεωρώ πιο ρεφορμιστικά από τα δικά σου) παρά στην ίδια πλατεία με όσους βοηθάνε τους δυνάστες μου

Υ.Γ: Άλλο θέμα
Και ξέρεις κάτ,ι έχουμε χορτάσει από δήθεν αρνήσεις και αγανάκτηση αλλά προτάσεις δεν ακούγονται. Πες ότι αύριο που ξημερώνει Τρίτη και είναι η γκαντεμική μου μέρα, η Τρόικα φεύγει, αλλάζει και το πολιτικό σύστημα. Όλοι όσοι είναι στις πλατείες της χώρας έχουν να προτείνουν λύση; Εγώ π.χ δεν την έχω τόσο καλά μες στο μυαλό μου…

raslowbap είπε...

Γεια σου Σοφία,

Τι κάνεις; Τα γουφγουφ μου :):):):)

Unknown είπε...

http://odromos.wordpress.com/2011/06/04/%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CF%87%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1/

Όλα όμορφα Χρήστο..εσύ τρέξιμο ε;; συμφωνώ με όσα λες ;)
Τα φιλιά μου!

Βαγγέλης είπε...

Ένα όνειρο στο οποίο δεν ελπίζει κανείς τότε παύει να είναι όνειρο αλλά εφιάλτης. Γιατί ποιος θέλει να έχει ένα όνειρο να τον βασανίζει αέναα ενόσω ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ ποτέ να συμβεί.

Κατά τα άλλα θα ξαναπώ ότι όσοι απλά εκ του ασφαλούς κατακρίνουν (βλέποντας τα σχόλια κάτω από αυτές τις φωτογραφίες που έστειλε η Σοφία)δεν είναι απλά ότι απέχουν και αυτό έιναι όλο αλλά τελικά τους θεωρώ και επικίνδυνους. Δλδ όταν ξέρει κανείς ότι υπάρχει ένας κόσμος που αμφιταλαντεύεται εκεί έξω και δεν ξέρει πως να χειριστεί την κατάσταση γιατί στην τελική ξέμαθε κι όλας αφού μια ζωή άλλοι χειρίζονταν τη ζωή τους για αυτούς, πως κάποιος που πιστεύει ότι ξέρει κάτι παραπάνω δεν επιζητά να παίξει κάποιον ρόλο επί ενός πολύ επικίνδυνου θέματος. Αν λοιπόν ξέρουμε όλοι ότι εκεί κάτω είναι όλη η Ελλάδα (εννοώντας όλα τα είδη ανθρώπων ή και ασπόνδυλων μαζί) τότε πως δεν κατεβαίνει στον δρόμο να υπερασπιστεί αυτό που αυτός επιθυμεί; Εγώ απ' όσα λίγα ξέρω (αν θέλει κάποιος ας με διαψεύσει γιατι δεν είμαι κ ιδιαίτερα γνώστης) θυμάμαι ναχουν γίνει πολλοί εμφύλιοι αφού πέσουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις.Που αυτό είναι μία πίεση που αυτή την στιγμή την σπρώχνουν μέχρι και τα καθεστωτικά μέσα. Εσείς δεν θα πέρνατε θέση λοιπόν σε αυτόν τον εμφύλιο; Θα λέτε αργότερα ότι α, τόσο καιρό ο κόσμος κατέβαινε μαζί με τους Ελληναράδες στο Σύνταγμα, τώρα ας τα φάνε; Δεν παίζει ρόλο λοιπόν η θέση μας τώρα; Η μάχη μας για να απομονωθούν αυτές οι μαλακίες; Να πούμε όλοι ότι αι στο διάλο δεν μπορώ να διαχειριστώ αυτό το χάος από φεισμπουκαδες, ασπονδυλα, χριστιανούς, μετανάστες, τρεντι, αριστερούς, κολλημένους, τηλεορασάκιδες κ πάει λέγοντας και να αφήσουμε τελικά να διαχειριστούν οι φασίστες την κατάσταση; Να μην υπάρχουν απόψεις εκεί πέρα που να λένε δεν σηκώνουμε ρατσισμούς; Να μην ακούγονται εκεί οι απόψεις που λένε εργάτες ενωμένοι; Να μην υπάρχουν αυτοί που λένε αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη, αυτοδιεύθυνση; Να μην υπάρχουν αυτοί που λένε δεν είναι το θέμα να ανέβει μία άλλη κυβέρνηση αλλά να πέσει ο γαμημένος καπιταλισμός που μας έκανε έτσι όπως μας έκανε και να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας;
Ποιος παίρνει την ευθύνη για αυτό; Εσείς;Και δεν επιτίθεμαι εννοειται αλλά παιδιά επαναλμβάνω θα μπορούσα πολύ έυκολα να είχα ταχθεί μαζί σας και για αυτό τον λόγο πιστεύω ότι κάθομαι και συζητάω τελικά κάνοντας ουσιαστικά και την αντιπαράθεση αυτή και μεταξύ εμένα και εμού. Ξαναρωτάω ποιος διάολο παίρνει την ευθύνη να μην κατέβει; Να αφήσει τα πράγματα ως έχουν και απλά να απέχει προκειμένου να ξεφύγει από την δύσκολη θέση αυτή.
Είχαμε συνηθίσει να "απέχουμε", κατά κάποιον τρόπο, και να στήνουμε έναν άλλον κόσμο μέσα από τις δικές μας διαδικασίες και τα δικά μας όνειρα και καλά κάναμε στην τελική γιατί το παιχνίδι ήταν στημένο. Τώρα παιδιά αυτό που έχουμε να καταλάβουμε είναι ότι το παιχνίδι αυτή τη φορά δεν είναι στημένο. Απλά ο καθένας προσπαθεί να το φέρει στα μέτρα του. Και είναι ευθύνη μας να τους εμποδίσουμε. Γιατί αν το καταφέρουν τότε θα είναι πια πολύ δύσκολα τα πράγματα. Η κατάσταση αυτές τις στιγμές θεωρώ ότι είναι οριακή και γι' αυτό ο κόσμος βγήκε. Αυτός ο κόσμος που ξαναλέω ότι αντιπροσωπεύει όλη την Ελλαδα του σήμερα.

υγ. Δεν ξέρω κι εγώ αν απάντησα σε όλα αλλά επίσης αν χρειαστεί θα επανέλθω

Ανώνυμος είπε...

Συμπληρώνοντας,οι μέρες της πολυτέλειας του καφέ, της μπύρας της χαλαρής φάσης στο σπιτάκι μας είναι μετρημένες. Και τότε δεν νομίζω να έχουμε την ίδια άποψη.

Βαγγέλης

raslowbap είπε...

Καλημέρα Βαγγέλη ,
Κυριολεκτικά έχω ένα τέταρτο κενό οπότε θα σου απαντήσω λίγο γρήγορα…
Εφιάλτης είναι οι τύποι που είναι φάτσα κάρτα στην φωτογραφία στο λινκ της Σοφίας. Τα όνειρα εγώ δεν τα μετράω με την εκποίηση τους ούτε με το πόσοι το συμμερίζονται ή όχι. Έτσι κι αλλιώς αυτά τα όλοι ενωμένοι και με ένα κοινό σκοπό εμένα δεν μου ταιριάζουν.
Σχετικά για όσους κάνουν κριτική και δεν αναφέρομαι μόνο σε όσους σχολιάζουν την φωτογραφία, μπορούν τόσο επικίνδυνοι όσο αυτοί που κάνουν εκπτώσεις στην ιδεολογία τους αλλά και μπορεί να είναι και καλοπροαίρετοι. . Βασικά δεν ξέρω αν σε κάλυψα γιατί δεν καταλαβαίνω ακριβώς αυτό που λες (είναι η ώρα αρκετά πρωινή για εμένα :):):))
Για τον εμφύλιο δίκιο έχεις νομίζω, ούτε εγώ είμαι ιδιαίτερα γνώστης, αλλά κάπως έτσι θαρρώ πως είναι. Μόνο που αν γίνει ποτέ εμφύλιος οι μισοί και βάλε από όλους αυτούς θα είναι στην απέναντι όχθη από εσένα και εμένα, αφού ρωτάς για το τι θέση θα έπαιρνα.
Το θέμα είναι με τι σκοπούς κατεβαίνεις και να σου πω κάτι, αν αύριο η κυβέρνηση πάρει κάποια από τα μέτρα πίσω (εδώ γελάμε) οι περισσότεροι από αυτούς θα γυρίσουν πίσω στην ωραία τους ζωούλα και θα λέμε τα καταφέραμε , νικήσαμε και άλλα τέτοια πετυχημένα γιατί έχουν έτσι έχουν συνηθίσει.
Αλλά για μένα το πρώτο θέμα σε όλα αυτά είναι η αισθητική και η επόμενη μέρα. Δεν γίνεται ρε συ να είσαι μαζί και να πορεύεσαι με όσους στο 99% των πεποιθήσεων σου είσαι αντίθετος. Αν εσύ το ξεπερνάς, μαγκιά σου αλλά μην μου ζητάς κι εμένα να το ξεπεράσω . Ή τουλάχιστον ζήτα μου το, για κάτι πιο μεγάλο και επικίνδυνο.
Στην αρχή του κινήματος των αγανακτισμένων πολιτών (μόνο και μόνο την φράση την έχω συνδυάσει με φασίστες), οι συγκεντρώσει ήταν μόνο απόγευμα. Χθες κάτι έγινε πρωί μόνο νομίζω (διόρθωσε με σε αυτό γιατί ειλικρινά δεν ξέρω). Αν λοιπόν ισχύει το ότι μόνο απόγευμα, το πρόγραμμα του αγανακτισμένου θα ήταν κάπως έτσι:
Ξυπνάω το πρωί, πηγαίνω στη δουλειά μου (αν έχω) και στηρίζω την παραγωγική διαδικασία, τον καπιταλισμό και κατέπεκταση τα νέα μέτρα και μετά πηγαίνοντας στην εκάστοτε πλατεία έχω ήσυχη την (επαναστατική;) συνείδηση μου. Μεγάλος βαθμός επικινδυνότητας.
Το αν το παιχνίδι είναι στημένο ή όχι, δεν έχει σημασία από την στιγμή που δεν παίζεις με τους δικούς σου όρους. Και όπου όρους δεν εννοώ να το στήσεις εσύ αλλά να μην κάνεις εκπτώσεις στην ιδεολογία σου.

Το ότι αυτός ο κόσμος αντιπροσωπεύει όλη την Ελλάδα δεν σημαίνει απολύτως τίποτα από την στιγμή που η Ελλάδα δεν αντιπροσωπεύει εμένα. Σχετικά με το σχόλιο για το καφέ και τις μπύρες δεν νομίζω πως έπιασε το ειρωνικό του πνεύμα ή εγώ δεν το είχα διατυπώσει καλά. Πιο πολύ αναφερόταν σε κάτι καντίνες που άκουσα πως έχουν μεταφερθεί στο σύνταγμα; Δεν ξέρω εσύ τις είδες; Γιατί μέχρι και θέμα σε συνέλευση έγιναν, από ό,τι άκουσα και πάλι, και είχε μια περίεργη εμμονή συντονιστής να επαναφέρει το θέμα τους προς συζήτηση…
Τέσπα, όπου δεν σε κάλυψα μου λες…

Την καλημέρα μου και τα γουφ γουφ μου :):):):

raslowbap είπε...

Γεια σου Σοφία,

Άστα να πάνε αυτές οι μέρες τρεξιματικές!!!

Ελπίζω να ξεμπερδέψω όσο πιο γρήγορα γίνεται...
Θενκς για το λινκ

One love και τα γουφ γουφ μου :)

αλλόκοτο ξωτικό είπε...

Ονειρεύομαι μια μέρα μια επανάσταση που το δίκιο θ αναλάβει την κατάσταση...! :)

raslowbap είπε...

Γροθιές σ’ ανάταση χωρίς παράταση,

η βλακεία σ’ ανάπαυση και τέλος η παράσταση.

Μάτια αδερφωμένα στα πάντα στραμμένα

και της ζωής τα όμορφα όλα φανερωμένα

χωρίς τρικ πολιτικά κι επινοήσεις,

ραμμένα στόματα κι ανάλαφρες ειδήσεις.

χωρίς φήμες, χωρίς τρίτους ή τέταρτους κόσμους,

χωρίς προστάτες και μπάτσους στους δρόμους,

χωρίς στρατόκαυλους κι οργισμένους δήθεν πολίτες,

χωρίς φλώρους που την είδαν σ’ ένα βράδυ αλήτες ....

Την καλησπέρα μου :)

αλλόκοτο ξωτικό είπε...

Γλυκές καλησπέρες! :)

Ανώνυμος είπε...

Φοβάμαι τους ανθρώπους που εφτά χρόνια έκαναν πως δεν είχαν πάρει χαμπάρι
και μια ωραία πρωία –μεσούντος κάποιου Ιουλίου–βγήκαν στις πλατείες
με σημαιάκια κραυγάζοντας «Δώστε τη χούντα στο λαό».
Φοβάμαι τους ανθρώπους που με καταλερωμένη τη φωλιά
πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου.
Φοβάμαι τους ανθρώπους που σου 'κλειναν την πόρτα
μην τυχόν και τους δώσεις κουπόνια
και τώρα τους βλέπεις στο Πολυτεχνείο να καταθέτουν γαρίφαλα και να δακρύζουν.
Φοβάμαι τους ανθρώπους που γέμιζαν τις ταβέρνες και τα 'σπαζαν στα μπουζούκια κάθε βράδυ
και τώρα τα ξανασπάζουν όταν τους πιάνει το μεράκι της Φαραντούρη και έχουν και «απόψεις».
Φοβάμαι τους ανθρώπους που άλλαζαν πεζοδρόμιο όταν σε συναντούσαν
και τώρα σε λοιδορούν
γιατί, λέει, δεν βαδίζεις στον ίσιο δρόμο.
Φοβάμαι, φοβάμαι πολλούς ανθρώπους.
Φέτος φοβήθηκα ακόμα περισσότερο.

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 1983 - ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ

raslowbap είπε...

Γεια χαρά Chris,

Το έλαβα και χθες όταν μου το έστειλες και οφείλω να ομολογήσω πως μπήκα στο πειρασμό και το πείραξα κιόλας... αλλά δεν έκανα save!!!!

Επίκαιρο για τα όσα ζούμε σήμερα και την αντιμετώπιση που έχουν κάποιες από τις απόψεις μας.

Τα γουφ γουφ μου :):):)

raslowbap είπε...

Ανταποδίδω τις γλυκιές καλησπέρες Α.Ξ

:):):):):):):):):):):):)

αλλόκοτο ξωτικό είπε...

:)
Αγαπημένο ποίημα... Αγαπημένος ποιητής... Θα μπορούσα να χαθώ σε τέτοια λόγια. Βγαλμένα από όμορφη ψυχή. Αχ! :)

raslowbap είπε...

Οφείλω να ομολογήσω πως δεν έχω διαβάσει πολύ Αναγνωστάκη, αλλά σε όσα έχει πέσει το μάτι μου είχαν τραβήξει έντονα την προσοχή...

Οι ψυχές ανταμώνουν, ειδικά όταν είναι όμορφες...

Την καληνύχτα μου :)