Δευτέρα, Αυγούστου 30, 2010

ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ


Σαν να θυμίζεις κάτι από τους ήρωες των διηγήσεων σου. Η νιότη έστω και καθυστερημένα ξαναβρίσκει θέση στο πλάι σου. Τ’ όνειρο σε οδηγεί πάλι κόντρα και ίσως μακριά από τα σπαρμένα τους. Κι ο χρόνος φαίνεται πως έστω και για λίγο σταματά να κυλά. Γίνεσαι το θάρρος εκείνο που αντλείς συνήθως από τα τραγούδια , χωρίς να χρειάζεται να τ’ ακούς. Κι οι οχτώ ανάσες που παλιά σου φαίνονταν λίγες για ν’ αποφασίσεις, τώρα σου φάνηκαν πολλές, αφού με την πρώτη κιόλας την είχες πάρει την απόφαση σου. Αν σου βγει σε καλό δεν ξέρω. Μόνο για το τι έχασες και για το πόσο ακόμα θα χανόσουν είμαι σίγουρος αν τα’ όνειρο δεν άφηνες να σε οδηγήσει , έστω και χωρίς να σου παρέχει καμία ασφάλεια.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μεσα απο εναν μονολογο
μπορεις να πεις τα παντα.
εδω το κανες φιλε
τεχνη ισως και να ΄ναι η δυναμη να αγγιζεις τις ψυχες
ποιος ξερει!
δημητρης

παλι καλα που υπαρχει κι η μπυρα...(που λεει κι ο μπουκοφσκι)
φετος ηπια ενα ποταμι

Ανώνυμος είπε...

otan se vrei i nioti ka8usterimena simainei oti ta xronia pou perasan exoun parei mazi tous kai ena kommati tis psuxis sou..anantikatastato..ta oneira sou pauoun na einai ta idia me ekeina pou mporei na ekanes kapote kai oi stixoi twn tragoudiwn stamatoun na exoun to idio noima..pleon sou einai polu eukolo na vreis to 8arros,giati sou exoun parei kati polutimo pou o,ti k an sumvei den s aggizei:ton au8ormitismo kai tin apodoxi xwris deuteri skepsi.den kserw,an ginomai katanoiti..
tin kalimera mou file ras kai polla filia!
u.g:to tragoudi pou dunodeue tis skepseis mou.
http://www.youtube.com/watch?v=Vg1jyL3cr60

raslowbap είπε...

Δημήτρη: Πράγματι μπορείς να πεις τα πάντα αλλά και φορές ( και δυστυχώς είναι πολλές ) μπορείς να μην πεις. Άλλο ένα ποτάμι από μπύρα ήπια και εγώ. Ο μπουκόφσκι αρέσει και σε μένα.

Την καλημέρα μου : )

raslowbap είπε...

Anonymousκάπως ( Μελ;;;;) : Μου αρέσει κάπως η απαισιόδοξη οπτική σου διότι ως γνωστόν συνήθως την απαισιόδοξη οπτική προτιμώ και εγώ. Πράγματι χάνεις κάποια κομμάτια της ψυχής σου. Αλλά και από την άλλη κάθε στιγμή και μέρα που περνάει δεν λιγοστεύουμε; Οπότε ίσως έστω και καθυστερημένα να είναι καλό που ξαναβρίσκουμε ή έστω να νομίζουμε πως ξαναβρίσκουμε τη νιότη. Τα όνειρα ποτέ δεν θα είναι ίδια αλλά και πάλι το κουράγιο και τη τόλμη που χρειάζεται για να τα κυνηγάς ίσως και να είναι αρκετό. Ελπίζω να σε κάλυψα και να έγινα και εγώ κατανοητός διότι δεν νομίζω να μετάφερα και πολύ καλά αυτά που σκεφτόμουν. Άσχετο αλλά μιας που το θυμήθηκα ας το αναφέρω. Λένε πως οι πιο δυστυχισμένοι άνθρωποι είναι αυτοί που ξυπνάνε κάθε μέρα με το ίδιο όνειρο.

Την καλημέρα μου : )

raslowbap είπε...

Aαααααααααααααα,

Ξέχασα να σου πω για το τραγούδι. Αγαπημένο και γενικότερα αγαπημένοι και οι portishead. Το θέμα όμως είναι ότι όταν έγραφα τη συγκεκριμένη ανάρτηση άκουγα αυτόν τον δίσκο. Σύμπτωση.....

Ανώνυμος είπε...

mesa epeses..den nomizw na kataferw na apodesmeutw apo to anonymous..
sigoura ka8emera ligosteuoume. kapoies fores suneidita kai alles giati dilegoume emeis tous pio duskolous dromous.sta oneira omws,akoma kai stis prosdokies mas exei xa8ei auti i omorfi paidikotita kai i prosmoni pou ta ekane na moiazoun toso gluka(isws i leksi paidikotita na min einai swsti..)oso gia to tragoudi den nomizw na einia sumptwsi,gennaei polla sunais8imata kai mesa apo auto sunanti8ikan oi skepseis mas.ara sumptwsi..??
kalo mas vradu euxomai gemata oneira!!