Σάββατο, Μαρτίου 08, 2008

BLASPHEMY

Έβαλα στο πικάπ ένα αγαπημένο δίσκο, το PassinMe By των The Pharcyde. Ωραίο τραγούδι, πολύ καλή παρουσίαση , προσεγμένοι στίχοι και πολύ καλή παραγωγή κάτι που φαντάζει λογικό αφού το sample έχει παρθεί από Quincy Jones.

Με θυμάμαι ακόμα πιτσιρικά όταν το άκουσα πρώτη φορά στα κρυφά στο ραδιόφωνο. Ο λόγος μια εκπομπή το ονειρολόγιο. Αρχικά ήταν κάθε Τρίτη μετά τα μεσάνυχτα ως και τις πρώτες πρωινές ώρες. Πήγαινα ακόμα σχολείο και δεν με άφηναν οι δικοί μου να ξενυχτάω μεσοβδόμαδα. Για αυτό είχα βρει διάφορες πατέντες ώστε να μην χάνω την αγαπημένη μου εκπομπή. Άλλες φορές την έγραφα και την άκουγα την επόμενη μέρα. Με θυμάμαι να πηγαίνω ανά μισάωρο να αλλάζω την πλευρά από την κασέτα. Υποθέτω να θυμάστε ακόμα τις κασέτες. Άλλες φορές (τις περισσότερες δηλαδή ) έπαιρνα τα walkman μαζί μου στο κρεβάτι και άκουγα έτσι την εκπομπή μέχρι να παραδοθώ στα δικά μου όνειρα και εφιάλτες. Με τον καιρό η εκπομπή αυτή είχε μπει για τα καλά μέσα στο πρόγραμμα μου. Ό,τι και να γινόταν κάθε Τρίτη εγώ θα την άκουγα. Μέχρι και το βράδυ του σεισμού εγώ άκουγα ονειρολόγιο. Φανταστείτε ότι υπήρχαν φορές που η εκπομπή δεν μεταδιδόταν κι όμως εγώ συνέχιζα να την ακούω. Έβαζα και άκουγα κάποια εκπομπή από αυτές που είχα γράψει. Ωραίες εποχές ήταν, ωραία περάσαμε και ακόμα πιο ωραία είναι αυτά που έρχονται. Κλείνει όμως εδώ η παρένθεση. Μπορεί το ονειρολόγιο να μην εκπέμπει πια αλλά υπάρχουν τώρα άλλες που εκπέμπουν πιο αυτόνομα από ποτέ. Να είστε καλά εκεί στο blasphemy και ευχαριστώ για την συντροφιά … Εδώ θα είμαστε για όνειρα και για εφιάλτες…

Υ.Γ Αφιερωμένο σε ένα καλό φίλο από την Dryland.

7 σχόλια:

Βάσσια είπε...

Raslow, επειδή μου ήταν άγνωστο το τραγούδι και το συγκρότημα, πήγα και το άκουσα.
:-)

Η αναφορά σου στη ραδιοφωνική εκπομπή είναι οικεία.
Στα νιάτα μου κι εγώ τέτοια έκανα, κι άξιζε τον κόπο.
:-)

raslowbap είπε...

Έχω την εντύπωση πως το συγκεκριμένο θα είναι έξω από τα γούστα σου. Αν και είμαι σίγουρος πως θα σου αρέσει το πρωτότυπο από Quincy Jones, summer in the city λέγεται. Αν έχεις χρόνο ψάξτο θα σου αρέσει.
Κ μένα το ραδιόφωνο σαν μέσο μου αρέσει πολύ.
Την καληνύχτα μου

Βάσσια είπε...

Η αλήθεια είναι ότι δεν μου πολυαρέσει η hip hop , αν δεν κάνω λάθος κι είναι άλλο μουσικό στυλ..
:-)

raslowbap είπε...

Για αυτό σου λέω ψάξε το πρωτότυπο (που δεν είναι hip hop ), θα σου αρέσει... εγγυημένα. Καληνύχτα ;)

Βάσσια είπε...

Δώσε βοήθεια εσύ τώρα που τα καταφέρνεις :-)
Εκτός του youtube , σε ποια άλλα sites μπορώ να βρίσκω εύκολα τραγούδια προς ανάρτηση;
:-)

raslowbap είπε...

Ειλικρινά η σχέση μου με τα pc περιορίζεται στα βασικά. Από εκεί και πέρα για το συγκεκριμένο τραγούδι από ότι είδα στο youtube υπάρχει ( παρόλο που δεν είναι επίσημο βίντεο κλιπ). εγώ χρησιμοποιώ το soulseek για τον απλούστατο λόγο ότι είναι σχετικά απλό. Απλά κατεβάζεις ένα προγραμματάκι και μετά μέσω άλλων χρηστών γίνεται το πάρε δώσε. Πάντως το καλύτερο λένε πως είναι κάποιο ονόματι θαρρώ torrent (οποίο δεν ξέρω πολλά πράγματα να σου πω).... αν και πιστεύω πως θα συμφωνήσεις πως το καλύτερο από είναι οι παλιοί δίσκοι Βινυλίου.
Καληνύχτα ;)

Βάσσια είπε...

:-)
Α ωραία να ανεβάσω ένα βινύλιο πάνω στον υπολογιστή μου. :-)
Thanks anyway.