Σάββατο, Νοεμβρίου 17, 2007

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ

Θα ήθελα να χόρευα σουίνγκ στο προπολεμικό Βερολίνο. Θα ήθελα να δω όλους τους ήρωες που πέθαναν πριν να προδώσουν. Θα ήθελα να δω και να συμμετάσχω στο κίνημα για τα δικαιώματα των μαύρων. Θα ήθελα να ακούσω ζωντανά τους λόγους του Martin Luther King και του Malcom X . Θα ήθελα να δω την ακμή των μαύρων πανθήρων. Θα ήθελα να δω την Rosa Parks να μην σηκώνεται από την θέση της στο λεωφορείο και να ξεκινάνε έτσι όλα αυτά τα γεγονότα. Θα ήθελα να δω τον Άρη προδομένο να ξανανεβαίνει στα βουνά. Θα ήθελα να δω το Μάη του 68. Θα ήθελα να είμαι εκείνη την πρωτομαγιά στο Σικάγο. Θα ήθελα να ήμουν μαχόμενος ινδιάνος που σκοτώθηκε από τους αποίκους. Θα ήθελα να ήμουν ναυαγός στην Κούβα. Ειλικρινά πόσο θα ήθελα να ζήσω αυτά τα γεγονότα. Είναι στιγμές που θα ήθελα να υπήρχε μια μηχανή του χρόνου μόνο και μόνο για να ζήσω αυτά τα γεγονότα. Όμως και στην εποχή που ζούμε υπάρχουν τα αντίστοιχα ¨πολυτεχνεία¨. Είναι μπροστά στα μάτια μας και ας κάνουμε πως δεν τα βλέπουμε τις περισσότερες φορές. Πάμε να τα ανταμώσουμε και να τα ζήσουμε. Ρε σου λέω πάμε, μπροστά μας είναι.

5 σχόλια:

Βάσσια είπε...

Κι εγώ θα το ήθελα.
Όχι πως οι απλοί καθημερινοί αγώνες μας είναι άνευ αξίας, αλλά το να έρθει η στιγμή να δώσεις τον εαυτό σου για έναν σκοπό, πιστεύω είναι μοναδικό.
(έγραψες swing και θυμήθηκα μία ταινία " Τα παιδιά του σουίνγκ" και αφορά στον Χιτλερ και την στρατολόγηση στους ναζί κ.α.).

raslowbap είπε...

Οι σκοποί για γίνουν τα αντίστοιχα πολυτεχνεία ακόμα υπάρχουν και ίσως είναι πιο αναγκαίο από ποτέ. Την ταινία την γνωρίζω, πάρα πολύ καλή. Την δείχνει το μέγκα συχνά πυκνά , μεταμεσονύχτιες ώρες βέβαια.

Βάσσια είπε...

Aν είναι λέει αναγκαίο.
Παγκοσμιοποίηση - Πετρέλαια- Τρομοκρατία (όχι η γνωστή)- Φτώχεια- Καταστροφή του περιβάλλοντος.
Να πω κι άλλα;
(και μία ταινία ακόμα - που θα γράψω γι αυτήν- Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑ- δεν έχω λόγια raslow- την βλέπω ξανά και ξανά).

Niemandsrose είπε...

Για κάποιο λόγο υποθέτω πως αυτά που έρχονται θα είναι ασύγκριτα πιο συγκλονιστικά από όσα πέρασαν...
Ωραίο το ποστ σου!

raslowbap είπε...

niemandrose : Μακάρι να είναι έτσι, και εγώ το πιστεύω αυτό ή τουλάχιστον αυτό ελπίζω.Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.