Σάββατο, Νοεμβρίου 03, 2007

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ


Οι πρώτοι Θεοί του κόσμου ήταν δίκαιοι και σωστοί. Μάλλον για αυτό κατόρθωσε ο άνθρωπος να τους καταστρέψει με σχετική ευκολία. Όμως παρόλη την καλή τους πρόθεση έκαναν ένα μεγάλο λάθος. Ίσως και δύο εάν υπολογίσουμε και εμάς τους ανθρώπους. Το λάθος ήταν ότι όταν έδιναν νόημα στις λέξεις δεν ήταν αρκετά προσεχτικοί. Έτσι βρήκε την ευκαιρία ένα πτηνό να κλέψει το νόημα της λέξης ελευθερίας. Αυτό μετά πέταξε μακριά και ψηλότερα από τα πιο ψηλά βουνά. Κανένας ποτέ του δεν μπόρεσε να το συναντήσει και νοιώσει ελεύθερος και έτσι μείναμε εμείς να νοιώθουμε σκλάβοι. Όσοι από εμάς τουλάχιστον μπορέσαμε να αντιληφθούμε τα δεσμά μας γιατί υπάρχουν και άλλοι που είναι συνηθισμένοι να ζουν μέσα στο ψέμα και δεν βλέπουν πέρα από την μύτη τους.

Υ.Γ Αφιερωμένο στον φίλο Βαγγέλη που συνηθίζει να παρομοιάζει την ελευθερία με τα πτηνά. Η φωτογραφία είναι από το βιβλίο Βροχολόγιο της ομάδας ΤΑΞΙΔΙ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΗ.

10 σχόλια:

aggelika είπε...

Πολύ ωραίο το post σου..
Και υπάρχουν και λίγοι άνθρωποι που κατάφεραν να σπάσουν τα δεσμά και να αποκτήσουν φτερά! Και πέταξαν μακριά και χάθηκαν!
Καλό απόγευμα..

Βάσσια είπε...

Και πολύ σωστά για μένα η ελευθερία ταυτίζεται με τα φτερά - κατά συνέπεια τα πτηνά- γιατί το λιγότερο που έχει ένας ελεύθερος άνθρωπος, είναι η δυνατότητα να πετάει μακριά.
:-)

Ανώνυμος είπε...

Ελευθερία...δεν ζω χωρίς αυτήν, κι ας λένε ότι ελευθερία είναι να επιλέγεις τα δεσμά σου.
Πέρα όμως από τα πουλιά, την ελευθερία κατέχουν και τα άλογα. Λένε πως το άλογο δεν ημερεύεται. Διατηρεί την ασυμβίβαστη φύση του και παραχωρείται μόνο σε όσους επιλέγει. Δεν υποτάσσεται παρά υποχωρεί, μόνο γι' αυτούς που η ψυχή τους το κοιτά στα μάτια. Τοτέμ μου, το άλογο. Ελευθερία στην ψυχή μου.
Σ ' ευχαριστώ γι' αυτό που διάβασα σήμερα. Σκέψεις πολλές...

raslowbap είπε...

aggelika: Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ.Μακάρι κάποια στιγμή να μπορέσουμε να σπάσουμε όλοι τα δεσμά μας.
vassia: Ναι και εγώ μάλλον εάν έπρεπε να την ταυτίσω με κάτι μάλλον με τα πτηνά θα ήταν. Είναι τόσα τα καλά της ελευθερίας που το να πετάς μακριά φαντάζει το λιγότερο.
karpouzi: Πολύ ωραία αυτά που αναφέρεις για τα άλογα.Πραγματικά πολύ συμπαθητικά πλάσματα με πολλές αρετές. Χάρηκα αρκετά με το comment σου.

If...ιγένεια είπε...

Ε, ναι βρε αδερφέ, αν δεν είναι τα πτηνά του θεού ελεύθερα τότε δεν είναι κανείς..

Ιάκωβος είπε...

Κοίταξε, όπλα έχουμε, κάποια στιγμή δεν μπορεί, θα το πετύχουμε το κακόμοιρο. Στο κάτω κάτω έχουμε ήδη ξεκάνει στα μισά. Στον αγώνα μας να το βρούμε θα διαλύσουμε όλη τη γη και στο τέλος που θα καταστραφούν όλα..........τότε θα είμαστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.
Υ.Γ. Η ελευθερία και όλα υπάρχουν μόνο μέσα στο μυαλό μας. Αν το πιστεύεις, είσαι.

Βαγγέλης είπε...

Ευχαριστώ πολύ για την αφιέρωση... Είμαι ταπεινά ευγνώμων.. :-)
Πολύ ωραίο... Δεν λέω τίποτα άλλο όπως λες κι εσύ καμιά φορά καταντάει κουραστικό να συμφωνούμε. (ή μήπως μαγικό; )

raslowbap είπε...

ifigeneia: Αυτό λέω και εγώ.
Ιάκωβε καλώς ήρθες.Πλάκα πλάκα κοντεύουμε να τη διαλύσουμε την γη την κακομοίρα. Όσο αφορά για το εάν είναι κάποιος ελεύθερος μακάρι ειλικρινά να είναι τόσο απλό. Αλλά δυστυχώς υπάρχουν καταστάσεις που δεν μας το επιτρέπουν.
Βαγγέλη την καλησπέρα μου και τα κλασσικά παρακαλώ, ευχαριστώ κλπ

Διαπορος είπε...

Πολύ ωραίο...

raslowbap είπε...

Ευχαριστώ...Καληνύχτα.