Τετάρτη, Οκτωβρίου 31, 2007

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ

Σήμερα είναι η παγκόσμια μέρα αποταμίευσης. Όταν το έμαθα το πρωί μου ήρθε αμέσως στο μυαλό ένα διαφημιστικό μήνυμα μιας τράπεζας (όνομα δεν γράφω όλες τα ίδια χάλια έχουν) που είδα πριν λίγες μέρες μέσω ενός ΑΤΜ της. Το τι ακριβώς έλεγε δεν το θυμάμαι αλλά είχε σχέση να κάνει με αποταμιευτικούς λογαριασμούς για παιδιά και καλούσε τους γονείς να αποδείξουν μέσω καταθέσεων την αγάπη τους για τα παιδιά τους. Εγώ που θεωρώ τον εαυτό μου παράλογο , ίσως και ρομαντικό καμιά φορά, πιστεύω πως αυτό που χρειάζονται τα παιδιά είναι αγάπη, κατανόηση και να στέκεσαι δίπλα τους σε δύσκολες στιγμές. Από την άλλη πλευρά όμως τα χρήματα επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ζωή μας . Όμως οι αξίες που μπορεί να δώσουν οι γονείς στα παιδιά τους είναι ανεξάρτητες από τις οικονομικές δυνατότητες τους.

7 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Εχω βαρεθει καθε μερα να ειναι παγκοσμια μερα για κατι...Ειδικα τη σημερινη την περασα και αφραγκος....

aggelika είπε...

Καλά, τις τράπεζες δεν τις συμφέρει οι γονείς να δίνουν στα παιδιά τους αξίες που δεν έχουν σχέση με το χρήμα! Πώς αλλιώς θα δημιουργηθούν καταναλωτικά ρομποτάκια που το μόνο που θα τους απασχολεί θα είναι τα λεφτά, άρα και οι τράπεζες??

Βαγγέλης είπε...

Τι λε ρε παιδί μου... "παγκόσμια ημέρα απόταμίευσης" ... τι σημαινει αυτό δλδ? Δεν κατάλαβα... Τι ακριβώς γιορτάζιουνμε αυτη τη μέρα... Ό,τι να'ναι...

raslowbap είπε...

aggelika: αρκετές φορές δυστυχώς για τα καταναλωτικά ρομποτάκια είναι υπεύθυνοι και οι ίδιοι οι άνθρωποι και όχι μόνο οργανισμοί του στυλ τραπεζών.
πρεζα τv: κάθε μέρα και κάτι είναι
βαγγέλη :μάλλον γιορτάζουν τις οικονομίες και το κομποδεμά τους
(όσοι έχουν δλδ)

aggelika είπε...

Ναι, τους ανθρώπους εννοώ.. γιατί οι γονείς δίνουν τις αξίες στα παιδιά τους (μαζί με το σχολείο), όχι οι τράπεζες!!

Βάσσια είπε...

Διαβάζοντάς το θυμήθηκα - πριν κάτι δεκαετίες που στο σχολείο όποιος έγραφε την καλύτερη έκθεση για την αποταμίευση ,του έκανε δώρο το Ταμιευτήριο έναν μεταλλικό κουμπαρά με λουκέτο.
:-)
Φυσικά ποτέ δεν τον κέρδισα.
Ένας φίλος λέει ότι "τα λεφτά είναι σαν τα ψάρια, τρώγονται φρέσκα".

raslowbap είπε...

Δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά κάτι παρόμοιο πρέπει να είχε γίνει όταν πήγαινα και εγώ σχολείο και κατά πάσα πιθανότητα με την αποταμίεσυση πάλι είχε να κάνει.